NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

I on je iz Kalesije

... | 9. Oktobra 2019.
10:53
Kalesija Online

„Kapiten reprezentacije BiH je Miralem Pjanić momak iz Kalesije, dva Kalesijca zaigrala za reprezentaciju, Jusuf Nurkić je iz Živinica kod Kalesije, Amel TuKalesija Znao sam ja da mora tu biti neka poveznica“ ovo su samo neki od statusa na prvu bi se reklo nekog ko itekako voli Kalesiju. Kad „prelistate“ ostale statuse bit će te sigurni da to nije samo na prvu, nego da je to uistinu tako.

Fahrudin Sinanović, književnik i direktor BKC „Alija Izetbegović“ svaki uspjeh Kalesijca i Kalesijke ističe što više može, a traži priliku promovisati Kalesiju na svaki mogući način pa naći vezu čak i između viceprvaka svijeta u atletici na 800 matara.

Istini na volju, bilo je nekoliko tekstova zbog kojih su ga kritikovali i da oni ne idu u prilog što ljepšeg predstavljanja Kalesije, ali je iz svakog statusa kojeg Sinanović objavi vidljiva ljubav prema prvom oslobođenom gradu Bosne i Hercegovine.  

U komentarima gdje Fahrudin pravi paralelu sa Kalesijom bude i onih koji žele napraviti sponu sa drugim gradom, ali istinski lokal patriota ponovo vodu navede na svoj mlin. Napisao je i tekst „Nekoliko činjenica o Kalesiji koje možda niste znali“ u kojem je naveo Kalesijce na raznim funkcijama:” Kalesijac prof. dr. Izudin Džafić jedan je od vodećih evropskih stručnjaka u oblasti energetike.Kalesijac je i prof. dr. Senad Softić, guverner Centralne banke BiH. Kalesijac je i dr. med. sc. Alen Karić, jedan od vodećih liječnika u oblasti kardiohirurgije i vaskularne hirurgije.Kalesijac je i dr.sci Edin Pjanić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli. Kalesijac je i Amir Sakić, direktor Agencije za halal certifikaciju BiH. Kalesija je organiziranjem Kulturne manifestacije „IKRE“ prva u poslijeratnoj BiH počela da obilježava oktobar – Mjesec knjige.Manifestacijom „Dani Povelje“ Kalesija je prva u posijeratnoj BiH počela da obilježava 29. avgusta, dan kada je 1189. godine napisana Povelja Kulina Bana. Kalesijac je i muderis Ahmed ef.  Dubničanin”..tekst možete pogledati OVDJE

Rijetki su oni koji na svaki način žele promovisati uspjeh Kalesijaca ali i samu Kalesiju.. Osim objavljenim statusima Fahrudin je i kroz svoj književni rad doprinio promociji našeg rada, a otac je tri kćerke od kojih su dvije bile učenice generacije Behram-begove medrese, treća je još uvijek učenica u pomenutoj obrazovnoj ustanovi a učenica generacije bila je u osnovnoj školi..

Voljeli ili ne voljeli, sviđali vam se statusi ili ne morate priznati da su u najmanju ruku simpatični i da to ne može napisati svako, jer to su riječi iz srca..a to zaslužuje bar BRAVO… Ko zna možda sutra vidimo neku vezu između Kalesije i Ronalda ili Mesija….

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme