NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Iako pomoć treba i njima, oni pomažu drugima: Mustafa Alajmović u Potočarima dijelio sokove i štrudle učesnicima “Marš mira”

... | 11. Jula 2018.
09:06
Kalesija Online

U maju mjesecu na našem portalu  objavili smo priču o Mustafi Alajmoviću koju smo počeli ovako :

“Biti čovjek najbolja je osobina koju insan može imati. Jednostavna riječ koju često izgovaramo a koja ima duboko značenje. Biti čovjek znači biti dobar prema drugima, vidjeti dobro u drugima. Da li smo čovjek sa svim njegovim pozitivnim značenjima najčešće dolazi do izražaja kada se nalazimo u naizgled bezizlaznoj situcaciji. Kada se borimo za egzistenciju.

Da ne duljimo, ovo je priča o ČOVJEKU Mustafi Alajmoviću.

Porodica Alajmović  već tri godine bori se sa jednim od najtežih iskušenja, sa bolešću.  Mustafina supruga Zehra teško je bolesna. S obzirom da nisu imali sredstva za liječenje,Mustafa radi u rudniku plata nije dovoljna da pokrije sve troškove, počeli su sa proizvodnjom prirodnih sokova, džemova. Prve proizvode  počeli su prodavati na pijaci u Sarajevu.”

Mustafa ČOVJEK velikog srca ponovo je potvrdio našu priču i svaku riječ koju smo napisali o njemu. Ponovo nam vratio vjeru u dobre ljude. Dokazao i pokazao da ima ljudi koji uprkos velikim, sopstvenim problemima nađu način da izazovu osmjeh kod drugih ljudi.

Naime, Mustafa Alajmović i njegova supruga sa prirodnim sokovima, domaćom štrudlom i širokim osmjehom dočekivali su učesnike “Marš mira” koji su na taj način odali počast nevino stradalim u genocidu u Srebrenici

Mustafa se zahvalio svim prijateljima koji su dali svoje učešće i pomogli u relizaciji ovog lijepog, humanog, hajr djela. Ističe da je bilo dosta dobrih insana koji su raširenih ruku prihvatili ideju i doprinijeli njenoj realizaciji.

Mustafina priča je jako teška. Bori se kako bi obezbijedio uslove za život svoje porodice kao i novac za liječenje svoje supruge, majke troje djece. Uprkos tome on nas uvijek iznenadi djelom koji nas dovede da se zapitamo koliko mi pomažemo drugima.

Mustafa vrijedno radi kako bi napravio i prodao što više proizvoda i tako obezbijedio novac za liječenje majke svoje djece ali i za osnovne životne potrebe. Proizvode prodaje u raznim gradovima Bosne i Hercegovine ali i preko Facebook stranice “KO NEMA NEK UZME HALAL JE”.

Naše dobro je u onom što damo i podijelimo s drugima. Ono što udijelite drugima u vašu je korist…(Al-Baqara, 272.)

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika