NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Imate stariji Android, ruše vam se aplikacije i ništa vezano uz Google ne radi? Nije do vas, evo šta morate napraviti

... | 23. Marta 2021.
14:16
Kalesija Online

Korisnici koji nemaju aktivirano automatsko ažuriranje aplikacija na svojim Android telefonima, trebali bi ih ažurirati ručno kako bi riješili problem. Korisnici koji koriste Android pametne telefone starije generacije, jutros su doživjeli neugodno iznenađenje. Mnogima je njihov telefon otkazao poslušnost. Aplikacije su se rušile, javljale grešku i onemogućavale bilo kakav rad na telefonu.

Ponajviše se to osjetilo na aplikacijama koje su direktno vezane uz Google ili koriste Android System WebView. Kako su izvijestili iz Googlea, problem je bio raširen u cijelom svijetu, a najviše su ga osjetili korisnici koji su u tom trenutku pokušavali pristupiti svom Gmail računu. Da se radilo o ozbiljnijem problemu, potvrdili su i iz Googlea napomenuvši kako su problemi trajali čak sedam sati.

Ako ste i vi među onima koji su zahvaćeni ovim problemom, postoji jednostavno rješenje. Trebali biste ugasiti sve aplikacije koje su vam otvorene te ažurirati aplikacije putem Google Playa.

Prije svega aplikacije Gmaila, Google Chromea i Android System WebViewa. Nakon toga, restartajte svoj pametni telefon i situacija bi se trebala popraviti, piše Zimo.hr. |

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin