NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Intervenisali živinički vatrogasci: Zbog nesavjesnih građana isti kontejner gorio pet puta

... | 12. Januara 2019.
08:33
Kalesija Online

U protekla 24 sata vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice imali su dvije intervencije. Gasili su požar na odžaku porodične kuće u u ulici Stara Pruga. Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli ugasiti požar i spriječiti njegovo dalje širenje.

Drugu intervenciju vatrogasci su imali u gradu Živinice gdje je u ulici Alija Izetbegović, preko puta Narodne apoteke gorio kontejner. Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice već su imali 5 intervencija na gašenju istog požara. Nesavjesni građani nepropisno odlažu smeće odnosno lug iz peći pa zbog toga dolazi do požara istog kontejnera.

“Obraćali smo se i policiji, obećali su intervenisati. Mi ponovo apelujemo na građane da ne bacaju lug u kontejner. U relativno kratkom roku imali smo veliki broj intervencija na istom mjestu.”-kaže jedan od vatrogasaca.

Osim direktne finansijske štete nastale gorenjem kontejnera, veliku štetu prouzrokuje i nastali dim koji sadrži toksične materije, te direktno pogađa stanovnike koji žive u tom području. Stoga, pozivamo građane da vode računa za dobro svih.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika