Kalesija 30°

Intervju sa Elvirom Rožnjakovićem

Poštovani prije svega možete nam se predstaviti?

Elvir Rožnjaković, rođen u Kalesiji gdje sam završio osnovnu školu, a gimnaziju Meša Selimović i Pravni fakultet sam završio u Tuzli. Cijeli svoj životni vijek sam proveo u Gornjim Vukovijama, gdje i danas živim sa svojom suprugom i djetetom. Govorim engleski i njemački jezik.

Koliko ste dugo u politici i da li je SBB Vaš prvi izbor?

Političku karijeru sam započeo 2012. godine u Savezu za bolju budućnost, gdje sam obavljao funkcije člana Kantonalnog i Izvršnog odbora SBB-a TK, člana Glavnog odbora SBB-a BiH, te predsjednika Općinske organizacije SBB-a u Kalesiji četiri godine.

Na Lokalnim Izborima 2016. godine bivam izabran u Općinsko vijeće Kalesija. Kao što možete i zaključiti, SBB je jedina stranka čiji sam aktivni član bio i nisam mijenjao političke opcije. Činjenica da mladi ljudi čine okosnicu stranke kako u Kalesiji, tako i u globalu aktivno me motiviše da budem odan, vrijedan i radan.

Koji su Vaši rezultati tokom bavljena politikom?

Rezultat dosadašnjeg rada i političkog angažmana su nove prostorije poslovnice Zavoda zdravstvenog osiguranja u Kalesiji, osiguranje 60.000 KM za sanaciju školskih prostorija u MSŠ Kalesija.

Također su u ovoj školi po prvi puta uvedena i neka nova zanimanja, od čega bih izdvojio zanim0anje medicinska sestra/tehničar. Rezultat toga je da  učenici sa područja naše Općine školu upisuju i završavaju u Kalesiji, manji su troškovi školovanja zbog niže cijene mjesečnih karti, učenici imaju dnevno par sati više za učenje jer im je skraćeno vrijeme putovanja.

U navedenim granama sam aktivno radio i nisam prihvatao “ne” kao opciju. Svakako moram istaći da se nisam i neću nikada libiti kritikovati loše incijative, prijedloge i rad vlasti, što sam pokazao u prethodnom periodu.

Građani biraju i njima se pod punom odgovornošću moraju iznositi relevantne činjenice i raditi u njihovom interesu, a ne koristiti funkcije za ostvarivanje vlastitih želja, ličnu promociju, obmanjivanje i druge nečasne radnje.

Šta ćete prvo uraditi ako budete izabrani u Parlament Federacije BiH?

Aktivno ću se zalagati za uvođenje zakonskih mjera sankcionisanja neprisustva zastupnika na sjednicama zakonodavnih tijela i njihovih komisija, u smislu novčanih sankcija za neprisustvo i značajnih umanjenja njihovih naknada. Biti poslanik je čast i obaveza, a ne samoproklamovano radno mjesto političar. Sve ostale incijative bit će vezane za goruće problem u BiH. Neću biti jedan od onih čiji glas se ne čuje, i koji je samo tu da glasa za i protiv. Moj mandate će biti ispunjen novim incijativama, planovima i konkretnim prijedlozima.

Šta možete poručiti našim građanima?

Bez obzira na izborni rezultat koji ostvarim u nedjelju, želim se zahvaliti svim prijateljima, poznanicima, građanima koji mi pružaju izuzetnu podršku u svakom koraku koji pravim već godinama. Iskoristite današnji dan da još jednom napomenete svoje prijatelje, poznanike i rodbinu da je važno izaći na izbore. Vrijeme je kada moramo preuzeti vlastitu odgovornost izbora najboljih kandidata sa listi.

Ako se odlučite staviti ❌ u kvadratić pored moga imena, znajte da ću biti zastupnik koji o dnevnom redu Parlamenta Federacije BiH svakodnevno razgovara sa ljudima koje predstavlja.

( sponzorisan članak)

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Još nema zvanične objave: U Kelnu već prodaju aviokarte za Tuzlu, p …

  “Jeste li spremni za utrku Kalesija-Zvornik i još mnogo toga? …

  BKC Kalesija: Promocija monografije “Šeher kod Kalesije (sa oko …

  Mlada Amira je peta po redu hafiza iz porodice Mehić

  Za vikend obilnije padavine, moguća pojava bujičnih poplava

  CLOSE
  CLOSE