NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ispunjena želja: Prijatelji pomogli Selmi da u invalidskim kolicima pređe Stari Most u Mostaru

... | 17. Novembra 2021.
17:05
Kalesija Online

Da osobe sa invaliditetom nisu osuđene da budu zatvorene u kući zbog svog zdravstvenog problema svjedoči i Selma Planičić iz Zenice.

Naime, Selma je na svom Facebook profilu podijelila video iz Mostara uz kojeg je napisala da su joj prijatelji iz Informativnog centra Lotos iz Tuzle, ispunili želju da pređe Stari Most u Mostaru.

Zajedno s njima je bila u studijskoj posjeti ovom gradu, a prilikom turističkog obilaska ugledala je most za kojeg je uvijek mislila da je to njena “neosvojiva tvrđava”, međutim, uz pomoć prijatelja njena želja da pređe most je ispunjena.

“Došli smo do toga da imam priliku ugledati most iz daleka. Ja sam stala,slikala..Hej,Mostar sa svih onih slika koje si gledala..I onda dođeš u situaciju da možeš da ga slikaš, makar iz daleka. Onda sam čula „idemo mi sad, bar do početka mosta. Srce mi je lupalo kao ludo..Onda su me moji momci, moji Lotosovci, iz istog onog Lotosa za kojeg konstantno govorim da je moj dom, mjesto dje istinski pripadam..Oni su me popeli na vrh tog mosta. I ono jedno „ti ne možeš to to i to koje slušaš čitav život..Pretvorilo se u ti to možeš, tu smo ” – napisala je Selma na svom Facebook profilu .

(lifestyle.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika