NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Ivica i Marica” sutra u Kalesiji

... | 14. Decembra 2019.
11:00
Kalesija Online

A.C. ANKATA I JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, pozivaju vas na pozorišnu predstavu “Ivica i Marica” koja se izvodi u sklopu revije pozorišnih predstava za djecu “Pozorišni decembar”. “Ivica i Marica” na sceni BKC-a su u nedjelju (15.12.2019) u 14 sati.

’Ivica i Marica’’ je predstava za djecu rađena po tekstu poznate bajke koju su napisali braća Grim. Riječ je o siromašnoj porodici u kojoj žive dvoje djece Ivica i Marica sa svojim ocem i zlom maćehom. Ona uspijeva da nagovori oca da djecu ostave u šumi kako bi svi preživjeli. Prvi puta se djeca vraćaju a drugi put već zalutaju u dubokoj šumi. I dok traže izlaz dođu do vješticine kuće koja je sva od slatkiša. Vještica zarobljava Ivicu i Maricu s namjerom da ih pojede, ali se hrabra i dovitljiva djeca dobrog srca uspjevaju izvući od vještice i čak ponijeti sa sobom blaga kako bi pomogli ocu. Sve se na kraju završava kao i u svakoj bajci:

…Živjeli su dugo i sretno.

Adaptaciju, dramatizaciju teksta i režiju potpisuje Damir Altumbabić. Asistent režije: Jasmina Ibrahimović. Scenografija i kostimografija Suad Avdagić. Muzika i songovi: Dragan Divjak. Dizajn plakata: Damir Pirić. Crtež na plakatu Elma Fazlić. Ton i svjetlo Nermin Brković. U predstavi igraju: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

PROJEKAT “MLADI ZA UMJETNOST – UMJETNOST ZA MLADE” PODRŽAN JE OD STRANE FONDACIJE TUZLANSKE ZAJEDNICE U SKLOPU KAMPANJE BUDI JUNAK/JUNAKINJA SVOJE ZAJEDNICE

ART CENTAR ANKATA U SKLOPU PROJEKTA “MLADI ZA UMJETNOST – UMJETNOST ZA MLADE”  ORGANIZUJE REVIJU POZORIŠNIH PREDSTAVA ZA DJECU “POZORIŠNI DECEMBAR”

SVE PREDSTAVE SE IGRAJU NA SCENI JU BKC “ALIJA IZETBEGOVIĆ” KALESIJA

CIJENA KARTE JE 5 KM, KARTE MOŽETE REZERVISATI NA BROJ 0603045729 ILI IH KUPITI NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE OD 12h U BKC “ALIJA IZETBEGOVIĆ” KALESIJA.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme