NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Izašla prva autorska kasida hora “Vatan”

... | 23. Marta 2020.
11:18
Kalesija Online

Priča je krenula iz sarajevskog studentskog doma. Prijatelji, zaljubljenici u duhovnu muziku odlučili su se na zajednički projekat pod nazivom hor “Vatan”. Bilo je to 2017.godine.

“Svoju ljubav prema Gospodaru i poslaniku izražavamo kroz razne ilahije i kaside. Inspirisani jednom posebnom ljubavlju, ljubavlju prema domovini, horu smo dali ime “Vatan” što u prevodu znači domovina.” počinju svoju priču mladi momci iz pomenutog hora.

Do sada su izvodili kaside i ilahije drugih izvođača te time uljepšavali i uveličali mnoge kulturno-vjerske manifestacije te od organizatora istih stalno dobivaju pozive što govori o njihovom kvalitetu.

Prije nekoliko dana, njihova prva autorska kasida ugledala je svjetlo dana. Tekst za kasidu “Posljednji rastanak” potpisuje Mensur Imamović, dok je muziku komponovao solista Derviš Vejzović.

Ponosni su, kažu, na svoj prvijenac a ono što ih raduje jesu i pozitivne kritike od strane slušalaca. Na njihovom YOU TUBE kanalu kasida već ima veliki broj pregleda a oni se nadaju da je i našla mjesto u srcima publike.

Hor čine : Derviš Vejzović (Kladanj) Džanin Džakmić (Olovo) Asim Zukić (Olovo) Haris Mekić (Busovača).

Poslušajte kasidu “Posljednji rastanak”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, NEON TV - Video prilozi