NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Jasmin Tupković, KK Bosna: Košarka živi i traje u Kalesiji

... | 18. Septembra 2021.
17:32
Kalesija Online

Košarkaški klub Bosna iz Kalesije prijavila je za narednu sezonu ekipu za takmičenje u A2 ligi. Nešto više o radu kluba rekao nam je Jasmin Tupković, trener koji zajedno saradnicima neumorno radi da košarka opstane u Kalesiji.

Košarka u Kalesiji egzistira od 1984 god kada je nosio naziv KK Jedinstvo i takmičio se u republičkim ligama bivše Jugoslavije. Poslije rata mijenja naziv u KK Bosna i takmiči se u A2 ligi BiH.Zbog finansijskih problema klub prestaje sa radom i 2005.godine klub ponovo se aktivira i počinje sa radom, ali sa mlađim selekcijama. Na području TK formira se veoma interesantno takmicenje Liga mladih TK u košarci. Ubrzo se i naš klub počinje takmičiti sa tri selekcije pioniri,kadeti i juniori. Naš klub postiže zapažene rezultate i uspjeli smo jedne sezone da budemo drugi sa pionirima i tri puta treći sa juniorima. Te sezone 2008/2009 kada smo bili drugi odmah iza Slobode naš igrač Mirsad Pilavdžić proglašen je za najboljeg pionira BiH”, govori Tupković i nastavlja:

“U našem klubu rade dva trenera pored mene tu je i moj kolega i Damir Beganović. Jedno vrijeme kao treneri su radili i Nihad Muhamedbegović, Džemal Hodžić i Bakir Mešić. Predsjednik kluba je Ibrahim Aljić. Sekretar kluba je Ibrahim Canić. Ekipa koja je zaslužna da košarka traje i živi u Kalesiji. U našem klubu prošlo je dosta generacija djece i sad trenutno nas klub broji oko 100 članova. Treninzi se održavaju u Kalesiji, a imamo i našu filijalu u Sapni. Ambicije našeg kluba su da ove sezone formiramo i seniore i da se takmičimo ponovo u A2 ligi. Imamo čvrsto obećanje naših privrednika iz Kalesije da će pomoći našem klubu finansijski da možemo odigrati sezonu bez problema. Mi smo prijavili nas klub za takmičenje i čekamo da vidimo kakav še biti format takmičenja. Također nastavljamo sa takmičenjem u Ligi mladih koja će ove sezone brojati 16 klubova i mislim da ovakve benefite nema nijedan sport u BiH. Želim da pohvalim i rukovodstvo RKS TK na odličnim organizacijama dosadasnjih prvenstava”, zaključio je Tupković.

N.S./bhbasket.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport