NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Javni poziv: Zapošljavanje povratnika za 2019. i 2020. godinu

... | 12. Aprila 2019.
13:51
Kalesija Online

Federalno mistarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni poziv za učešće u Programu „Podrška investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika za 2019. i 2020. godinu“

Pravo na dodjelu sredstava imaju sljedeća pravna i fizička lica koja su osnovana kao poslovna, odnosno osnovana sa ciljem ostvarivanja profita vršenjem registrirane djelatnosti:

  1. a) Privredni subjekti registrirani po važećim zakonskim propisima na teritoriji Bosne i Hercegovine: mikro, mala i srednja preduzeća, koja danom apliciranja u radnom odnosu imaju minimalno pet (5) zaposlenika, i koja će zaposliti najmanje (5) novih zaposlenika iz kategorije povratnika na osnovu ovog Programa.
  2. b) Obrtnici (fizička lica), registrirani po važećim zakonskim propisima na teritoriji Bosne i Hercegovine, koji danom apliciranja u radnom odnosu imaju minimalno tri (3) zaposlenika, i koji će zaposliti najmanje tri (3) nova zaposlenika iz kategorije povratnika na osnovu Programa. (2) Pravo na dodjelu sredstava imaju pravna i fizčka lica iz stava (1) ove tačke ako imaju sjedište ili registrovanu poslovnu jedinicu na području: a) Općina entiteta Republika Srpska i b) Općina entiteta Federacija Bosna i Hercegovina: Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most, Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč, Busovača, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Fojnica, Doboj Istok, Kalesija,Teočak, Odžak, Foča (FBiH), Pale (FBiH), Čapljina, Prozor/Rama, Stolac, Vareš, Usora i Žepče.

Cijeli tekst konkursa pogledajte ovdje

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme