NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Još jedan kalesijski dragulj u dresu FK “Tuzla City”: Armin Smajlović karijeru nastavlja u klubu iz Simin Hana

... | 9. Marta 2019.
11:35
Kalesija Online

Mnogo puta pisali smo o uspješnim kalesijskim sportistima. Svi oni kojim god sportom se bavili, svojim rezultatom učinili su Kalesijce ponosnim. Ponos Kalesije je i mladi nogometaš Armin Smajlović rođen 2001. godine.

Prve nogometne korake nogometaš iz Dubnice napravio je kod trenera Sulejmena Sinanovića u FK “Bosna” Kalesija. Nastupao je i za FK “Bijeljevac” odakle prelazi u redove FK “Sloboda” Tuzla. Za U-19 pomenutog tuzlanskog kluba nastupao je prvu polusezonu u 2018.god.

U pripremnoj fazi kao pojačanje dolazi u redove FK “Tuzla City”,omladinski pogon. Armin igra na pozicijama stopera i desnog beka.

Sedamnaestogodišnji nogometaš kaže da je fudbal njegov izbor te da će se i u narednom periodu truditi i raditi kako bi osigurao svoje mjesto u svijetu fudbala. Svojim igrama do sada je pokazivao da treneri mogu računati na njega kada je u pitanju dobar rezultat.

Kalesija za sada u reprezentaciji ima dva predstavnika, popularnog Miralema Pjanića i mladog Eldara Ćivića. Vodeći se brojem talentovanih igrača, nadamo se i vjerujemo da ćemo u budućnosti u drsu nacionalnog tima gledati još naših Kalesijaca.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport