NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Još jedan kalesijski dragulj u Sarajevu: Emina Mešić igra “svoju igru” u SFK 2000 Sarajevo

... | 5. Decembra 2018.
12:06
Kalesija Online

Lopta, kopačke i teren (nije bitno da li betonski ili travnati, samo da je pogodan da se može šutati lopta) su ono što čini sretnim djecu, pretežno dječake. Na tim terenima u Raincima Gornjim , protivno ustaljenom mišljenu, jedno dijete se izdvajalo. Ne samo zbog igre, nego zbog toga što je djevojčica.

Igrajući ne samo nogama nego i srcem, Emina Mešić je prkosila stereotipima da djevojčice ne znaju igrati nogomet. Svojim igrama ubijedila je drugare da bude dio njihovog tima, međutim kada je došlo vrijeme da se ozbiljnije i profesionalnije bavi nogometom stereotipi su isplivali na površinu.

Roditelji nisu bili za to da se počne baviti nogometom. Međutim nakon razgovora sa trenerom, dopustili su joj da živi svoj san. I nisu se pokajali jer Emina je svojim igrama opravdala i njihovo i trenerovo povjerenje.

“Kad sam prvi obukla kopačke i istrčala na teren imala sam tremu. Pitala sam se hoću li  znati šutnuti loptu. Kako ću se pokazati pred saigračicama i trenerom”-kaže Emina za NEON Televiziju

Znala je Emina šutnuti loptu i, uprkos poziciji na kojoj igra, davati golove. Njen rad se isplatio te joj se ispunila još jedna želja. Zigrala je u dresu SFK 2000 Sarajevo. Trenutno igra za kadetkinje, što zbog godina ima pravo još jednu poluseznonu. Nakon što je došla u Sarajevo, odigrala cijelu prvu utakmicu, postala je standardna u prvih jedanaest.

Međutim, iz dostupnih informacija, da se naslutiti da je stekla povjerenje trenerice Samire Hurem te bi mogla zaigrati u seniorskom timu.

Još jedna činjenica koja potvrđuje kvalitet nogometašice iz Rainaca Gornjih jeste poziv u U-17.

“Mislila sam da neću dobiti poziv. Došla sam kući nakon treninga. Spavala sam i kad sam ustala mnogo poruka sam dobila putem Facebooka. Svi nešto čestitaju. Mislila sam da čestitaju kolegicama koje su bile u grupi. Međutim, nazvala me prijateljica i čestita mi na pozivu u reprezentaciju. Bila sam prva na spisku. Nisam mogla vjerovati. Eto, i ja dobila poziv u reprezentaciju”- dodaje Emina.

Emina u SFK 2000 Sarajevo igra sa Fadilom Mujkić. U utakmici sa Modričom asistirala je Fadili prilikom jednog pogotka, a i upisala se u strijelce

Priču sa Eminom pogledajte u emisiji TIME OUT, koja na programu NEON Televizije u četvrtak sa početkom u 19:00 sati. 

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport