NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine osma na Europskom prvenstvu

| 8. Avgusta 2017.
18:38
Kalesija Online

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je na osmom mjestu na Europskom prvenstvu u Slovačkoj koje je završeno u nedjelju.

Selektor juniora Boris Džidić smatra da je napravljen vrlo dobar rezultat, a da su za veće domete nedostajali određeni igrači.

“Predivnih 40 dana sa odličnim momcima i jos boljim suradnicima u stožeru. Napravili smo jedan vrlo dobar rezultat. Osmo mjesto je treći najbolji juniorski rezultat u povijesti BiH. Dobili smo najboljeg playa i strijelca prvenstva te vrlo skorog seniorskog reprezentativca Sanija Čamparu. Za nešto više su nam mnogo nedostajali Musa, Mutić i Kočić te kompletne pripreme za Čamparu, Jankovića i pogotovo Sikiraša koji je bez i jedne utakmice došao da pomogne svojim kolegama”, napisao je Džidić na svom Facebook profilu.

Selektor je preuzeo svu odgovornost za sve što je Sikiraš napravio na parketu. “Za sve što je Njegoš uradio na terenu, a znam da je bilo puno kritičara i “stručnjaka”, ja preuzimam svu odgovornost. Njegoš je budućnost bh. košarke i vratit će sve to kad bude najbitnije”, dodao je Džidić.

On se zahvalio svojim prethodnicima koji su vodili ovu generaciju momaka od Emira Halimića i Ozrena Seleskovića do Josipa Pandže i Enesa Numanovića. “Možda nemamo novac kao ostale velike košarkaške nacije, ali nam rad nitko ne može zabraniti. Moramo sve uložiti u omladinske pogone na svim razinama”, zaključio je Džidić.

sportsport.ba

Komentari

Kategorija: Sport