NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

JU OŠ “Memići”: Upriličen prijem za učenike generacije

... | 29. Juna 2020.
10:56
Kalesija Online

U OŠ “Memići” u ponedjeljak je direktor Senad Bečić upriličio prijem za učenike generacije. Radi se o učenicima koji su nekada bili u đačkim klupama ove škole a koji su svoje školovanje potom nastavili u drugim obrazovnim ustanovama, kao i učeniku Emiru Haliloviću koji je ove školske godine proglašen učenikom generacije OŠ “Memići”.

-“Danas imam priliku da ugostim svoje učenike generacije, ove godine smo imali za razliku od ostalih 4 učenika generacije. Ovo je znak pažnje i zahvalnosti za ono što su od nas naučili, prenosili i sticali nova znanja. Posebno mi je drago što im danas mogu da uručim hedije za koje su zaslužni MIZ Kalesija i naša škola. Učenicima želim sve najbolje u budućem radu, te da se drže onog što su se i do sad držali a to je rad, red i disciplina” kazao je direktor Bečić.

Na prijemu su bili Emir Halilović, Hamza Hodžić, Aida Mehanović i Elmir Hamzić. Hamza Hodžić je do petog razreda pohađao Osnovnu školu u Memićima a potom je svoje školovanje nastavio u OŠ “Kalesija” gdje je i proglašen učenikom generacije.

Aida Mehanović je proglašena učenicom generacije u MSŠ Kalesija, dok je Elmir Hamzić proglašen učenikom generacije u Medicinskoj školi u Tuzli.

-“Zahvaljujem se direktoru što je upriličio prijem, čast mi je što sam danas ovdje i svakako hvala za gostoprimstvo i za hedije, ovaj prijem nam mnogo znači”, kazao je Elmir Hamzić.

Svoju zahvalnost su iskazali i ostali učenici generacije koji su istakli da im je značio ovaj prijem, ali su isto tako naglasili da će se i u budućnosti truditi da stiču nova znanja i da ostvaruju zapažene rezultate.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme