NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesija dobila još jedno udruženje privrednika, na čelu Adnan Lović izabran za predsjednika

... | 23. Aprila 2017.
15:55
Kalesija Online

Općina Kalesija od danas je bogatija za još jedno udruženje privrednika. Osnivačka Skupština održana je u restoranu Polo, a jednoglasno za predsjednika izabran je vlasnik kompanije Lafat komerc Adnan Lović, a njegova zamjenica bit će vlasnica cvjećare Seif Hava Fazlić, dok je za sekretara izabran novinar i vlasnik Bportala Elvir Huremović.

Na Skupštini je odabran i Upravni odbor Udruženja privrednika u kojem će biti Mirsad Halilović (Kahrimanović), Refik Musić (Rile promet), Suad Pilavdžić (Beki transport), Adnan  Kamerić (Dolar company), Nihad Hamzić (HNR Jajići), Jasmin Jahić (Finesa), Vildan Uščuplić (CPA Tojšići), Asmir Mešanović (Antalya caffe), Sadik Fatić (E-plast), Vildana Uščuplić-Ramović (Polo grupacija), Esad Jakubović (Izazov), Hava Fazlić (Seif) i Adna Lović (Lafat komerc).

Za predsjednika Skupštine Udruženja privrednika izabran je Fadil Husić.

Na Skupštini je usvojen i Statut u kojem su definisani ciljevi a to su zajednički nastup prema svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti, zastupanje ekonomskih i društvenih interesa u odnosu sa općinom i kantonom, pružanje stručne pomoći poslodavcima u realizaciji njihovih programa, da štiti i ohrabri zakonske interese privrede kao i mnogi drugi koji za cilj imau što bolji ambijent za privredna društva.

Na prijedlog Esada Jakubovića vlasnika kompanije Izazov u Statut udruženja uvršteno je da će ovo udruženje biti tu za privrednike, a ne za predstavljanje neke politike ili nečijih interesa i da ukoliko neki od članova krene sa promoviranjem politike da automatski gubi članstvo.

Također je određena i članarina za članove koja će biti 100, 50 i 20 KM zavisno od broja uposlenih i prometa preduzeća, a također će biti zakljupljena i kancelarija gdje će sekretar boraviti i gdje će privrednici imati priliku da se obrate za bilo koji vid pomoći kada je u pitanju tenderska dokumentacija.

Ahmet Fazlić je besplatno ponudio i kancelarijske prostore na ulazu u Kalesiju, ali će se udruženje o tome naknadno izjasniti.

U narednim danima bit će osposobljena i web stranica za potrebe Udruženja na kojoj će biti predstavljena sva privredna društva koja budu potpisala pristupnice i koja prihvate rad prema Statutu Udruženja privrednika Kalesije.

Na kraju i Vildana Uščuplić-Ramović je zamolila sva privredna društva da se uključe u akciju nabavke mamografa za potrebe Doma zdravlja Kalesija istakavši da je do sada prikupljeno 20.600 KM a ijelom akcijom rukovodi Udruženje žena oboljelih od karcinoma “Ženo, majko, sestro”.

Također svi privrednici su pozvali i građane Kalesije i BiH da kupuju u Bingo objektima kako bi na taj način pomogli da se što brže sanira šteta na objektu u Mostaru koji je sinoć u potpunosti izgorio.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme