NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesija: Još dvije osobe pozitivne na korona virus

... | 16. Juna 2020.
13:19
Kalesija Online

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona korona virus potvrđen je kod 21 osobe. 

Među novozaraženim su i dvije osobe iz Kalesije. Kako je za NEON Televiziju potvrdio direktor Doma zdravlja Kalesija Muhamed Osmanović osoba koja se u petak javila u Dom zdravlja Kalesija, a kod koje su rezultati danas pokazali da je pozitivna na korona virus, boljeg je zdravstvenog stanja, radi se o blagoj kliničkoj slici.

“Osoba 1989. godište testirana je u petak, zbog simptoma koji su ukazivali na COVID, a to su simptomi gubitak čulo mirisa i glavobolja. Dobili smo u toku dana rezultat da je pozitivna i trenutno poduzimamo sve aktivnosti da njene kontakte nađemo i stavimo u samoizolaciju. Osoba se sada osjeća bolje nego što je bila, radi se o blagoj kliničkoj slici. Druga osoba je 1980. godište sada uspostavljamo kontakt sa tom osobom. Sve osobe koje smo doveli trenutno u najbliži mogući kontakt sa ovom jednom ženskom osobom već smo uputili općinskom sanitarnom inpektoru biće stavljene pod zdravstveni nadzor i dalje ćemo odlučivat. Korona se kreće, osoba je radila na jako prometnom mjestu, dalje kontake da kažemo je nemoguće i pohvatati, ako se građani nastave ovako neodgovorno ponašali preostat će samo da čekamo ko će nam doći bolestan u Dom zdravlja, pa da tek otkrijemo ko je oboljeli, jer vjerovatno je nemoguće sve kontakte pohvatati. Mada nadljudskim naporima probamo doći do svakog mogućeg kontakta”, kazao je Osmanović.

Na području Kalesije ukupno su četiri osobe pozitivne na COVID 19. Jutros su testirani i kontakti koji su povezani sa bračnim parom kod kojih je jučer nalaz pokazao da su pozitivni na korona virus.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme