NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesija pamti: Pročitana imena žrtava Genocida i organizovana mirna šetnja

... | 11. Jula 2020.
12:18
Kalesija Online

Čitanjem imena žrtava Genocida u Srebrenici, “Šetnjom za Srebrenicu” danas je iz Kalesije poslata poruka da ne smijemo zaboraviti juli 1995.godine. Poslata je poruka da ne smijemo zaboraviti Genocid.

Manifestaciju pod nazivom  “Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020” održana je u organizaciji JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija, u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica.

Također, u organizaciji su učešće uzeli  Medžlis IZ Kalesija, Asocijacija žena MIZ Kalesija, Mreža mladih MIZ Kalesija, , Udruženje „Ženo, majko, sestro“ BZK Preporod, Organizacija žene SDA Kalesija.

“Ovo je jedinstven način da pokažemo da se suosjećamo sa žrtvama odnosno sa onima koji su ostali živi, koji su sve to preživjeli. Rane i poslije 25 godina isto bole. Ta glogota se jednostavno ne smije zaboraviti. Mi smo pokušale bar šetnjom da budemo danas uz ljude koji su u Potočarima ali i uz one koji zbog pandemije nisu mogli doći iz inistranstva i prisustvovati ukopu nevino ubijenih.” kazala je predsjednica Organizacije žena SDA Kalesija Amira Gutić.

Prije mirne šetnje i čitanja imena žrtava Genocida ispred BKC “Alija Izetbegović” Kalesija čula se i himna Bosne i Hercegovine, učenje  Kur'ana te Srerenički inferno. Položeno je cvijeće na spomen obilježju u Kalesiji te proučena fatiha.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi