NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesija: Promocija Zbornika radova žena vjernica sjeveroistočne Bosne

... | 20. Novembra 2019.
12:08
Kalesija Online

Udruženje “Snaga nezavisne žene” povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizuje promociju Zbornika radova žena vjernica sjeveroistične Bosne pod nazivom Nadahnute (Sve)Mirom. Radi se o jedinstvenom projektu, čija je ideja nastala i realizovana u Tuzli, a okupila je žene Sjeveroistočne Bosne koje se amaterski bave umjetnošću i naklonjene su religiji. Promocija će biti upriličena u petak 22.novembra u Gradskoj biblioteci Kalesija sa početkom u 16:00 sati.


Projekat su iznjedrile članice Mreže vjernica, koja okuplja proaktivne i kreativne žene iz BiH i dio je Medjureligijskog vijeća.
Ideja je bila okupiti žene umjetnice i pružiti im šansu da objave svoje radove.
Akcenat je bio na amaterkama, koje nisu ranije imale priliku da publikuju svoj umjetnički izražaj. Ovaj jedinstveni projekat prodržao je u cjelosti UNDP, kroz brojne aktivnosti vezane za edukaciju žena o kreativnom pisanju, slikanju, prezentaciji, te onim zajedničkim temama koje su inače vezane za ženski aktivizam, kao što su: njegovanje porodičnih vrijednosti, izgradnja mira i dobrosusjedskih odnosa, itd.

Prezentaciju projekta u Gradskoj biblioteci Kalesija održat će Sanja Hajdukov, prezentaciju žena umjetnica Marica Vikić, poeziju će čitati Elvira Subašić. Moderator je Hasmira Malić.

Organizatori promocije pozivaju sve zainteresovane da svojim dolaskom uveličaju pomenuti događaj.


Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave