NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac Amar Jahić počeo sa pripremama za Evropsko prvenstvo

... | 16. Januara 2019.
13:37
Kalesija Online

Amar Jahić karate trenira 10 godina. Nastupao je na raznim takmičenjima i osvajao zapažene rezultate. Petnaestogodišnji takmičar karate kluba “Bosna” Kalesija je državni prvak. Plasirao se na Evropsko takmičenje, što znači da će kalesijski karate klub po prvi put imati predstavnika na pomenutom, prestižnom takmičenju. Laskavu titulu državnog prvaka Amar je osvojio u Banja Luci, u konkurenciji kadeta do 63 kg.

“Imao sam pet mečeva. Svih pet sam pobijedio 3:0, samo jedan poen sam primio. Nisam mogao da vjerujem da mogu postati prvak države. Kad sam postigao takav uspjeh bio sam stvarno sretan i trener je bio jako zadovoljan”-kaže Amar

Amar Jahić počeo je sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 10. do 16.2.2019.godine u Danskoj. Mladog takmičara na prvenstvu će pratiti njegov trener Enes Hansanović.

Osim plasmana na Evropsko prvenstvo, karatisti karate kluba “Bosna” Kalesija osvojili su zapažene rezultate u 2018.godini. Ukupno su osvojili 389 medalja, od toga u kantonalnoj ligi 199, na međunarodnim turnirima 183, na državnim i federalnim takmičenjima 7 medalja. Imali su predstavnike na Balkanskom prvenstvu gdje su nastupili Amar Jahić,, Almina Halilović i Amila Imamović

U toku su pripreme i za predstojeću sezonu a iz kluba se nadaju da će u 2019.godini proći brojku od 400 medalja, a dosadašnji rezultati dokaz su da se trudom i radom sve može postići.

U fotogaleriji pogledajte kako se takmičari pripremaju za nove pobjede.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave, Sport