NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac Eldar Ćivić briljira u Češkoj: Neću žuriti s promjenom sredine, moja budućnost je u rukama kluba

| 31. Decembra 2016.
11:18
Kalesija Online

Eldar Ćivić iza sebe ima uspješnu godinu, u kojoj je odigrao tridesetak utakmica u ekipi Slovačka, koji se takmiči u elitnom razredu češkog fudbala. Ovaj mladi bh. reprezentativac slovi za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Češkoj. I nije ni čudo što postoji interes brojnih klubova za njegove usluge.

“Uvijek može bolje, ali mogu biti zadovoljan godinom iza sebe. Najvažnije je da igram, a prostora za napredak uvijek ima”, govori za “Sportske.ba” skromno Eldar Ćivić, koji se nalazi na odmoru u rodnim Tojšićima kod Kalesije.

Ćivić je sa 15 godina iz tuzlanske Slobode otišao u Češku. Postoji mogućnost da promijeni klub, jer zainteresovanih ima, ali…

“Neću žuriti s promjenom sredine. Imam ugovor sa Slovačkom i moja budućnost je u rukama kluba. Ne krijem želju da se jednog dana zaigram u Bundesligi, ali o tome je sada rano”, kaže nam Ćivić.

Ćivić će i u narednom ciklusu nastupati za U 21 reprezentaciju BiH, a ukoliko nastavi u ovom ritmu, vrlo brzo ćemo ga gledati u “A” reprezentaciji BiH.

“Igrati za svoju državu želja je svakog fudbalera koji izađe na teren i počne da trči za laptop. Mogu da igram još jedan ciklus za U-21 selekciju, a naravno, nadam se da ću jednog dana dijeliti svlačionicu sa Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem. I predstavljati svoju državu na svjetskim i evropskim prvenstvima”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” Eldar Ćivić.

Brat Muharem u Travniku

i Eldarov stariji brat je u fudbalskim vodama. Zajedničko im je i što su obojica svoje karijere započeli u tuzlanskoj Slobodi. Muharem Ćivić igrao je i u seniorima Slobode, potom je otišao u Češku, pa se vratio u BiH. U redove Travnika. Danas važi za jednog od najkvalitetnijih veznih fudbalera u prvoj ligi Federacije BiH.

civic-eldar-850x491

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport