NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac, jutjuber dr. Adža pomogao kupovinu anatomske lutke MSŠ Kalesija

... | 13. Juna 2019.
10:55
Kalesija Online

Nedavno je učenicima koji pohađaju smjer medicinski tehničar u MSŠ Kalesija uručena vrijedna donacija odnosno anatomska lutka. Inicijativu je pokrenuo predsjednik Vijeća roditelja Fejzulah Mujanović, a istu je između ostalih vrijednom donacijom podržao jutjuber Adil Malagić poznatiji kao dr. Adža.

Adil Malagić je porijeklom iz Hrasna Donjeg. U potrazi za boljim životom i egzistencijom otišao je u Njemačku. S obzirom da je čekao da mu se pridruži i porodica, supruga i kćerkica, živio je sam u kući. Volio je igrati igrice pa je slobodno vrijeme provodio upravo tako. Na nagovor prijatelja koji je jutjuber počeo je puštati live stream dok igra igricu.

“Imao sam opremu koju sam imao i odlučio sa da krenem sa tim, da vidim da li će mi se svidjeti. Krenuo sam sa prvim live streamom i vidio da mi odgovara. Ne opterećujem se mnogo time, kada pustim stream komuniciram sa publikom. Na početku je bilo malo ljudi, pet-deset danas imam preko 18 000 pretplatnika na svom kanalu” pojašnjava dr. Adža

Adil ima stalan posao pa live stream radi kada ima slobodnog vremena odnosno nakon završenih obaveza i vremena provedenog sa porodicom čiju podršku za svoj hobi ima. Jedan live stream traje najmanje 5 sati, najduži trajao je 8 sati. Ime dr. Adža je nastalo jer su ga drugovi od njegovog sestrića zvali Adža/skraćeno od daidža/ a dr. mu je ponudio You Tube jer je pomenuto ime bilo već zauzeto. Adil je to prihvatio i sada, kako kaže, od tog imena pravi vlastiti brend.

Putem videa Adil pokreće i razne humanutarne akcije. Vrijednu donaciju skupio je i za nabavku anatomske lutke za učenike MSŠ Kalesija.

” Fejzulah Mujanović koji je bio moj učitelj me je obavijestio da skuplja novac za kupovinu anatomske lutke te da je stao na 4 950 KM. Za jedan stream od osam sati skupili smo 650 eura kada se odbiju provizije. Tom donacijom završen je projekat kupovine anatomske lutke. Ponosan sam što sam dao svoj doprinos” dodaje Adil Malagić.

Dr. Adža planira se u budućnosti što više posvetiti svom hobiju kako bi mu to jednog dana bio glavni izvor finansiranja. Priču dr. Adže pogledajte u utorak u emisiji Sasvim (ne)obične priče koja je na programu NEON Televizije u 19:00 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme