NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac Mirel Ibrahimović svojim pogotkom donio važnu pobjedu “Slavenu”

... | 8. Aprila 2019.
13:54
Kalesija Online

U okviru 21. kola prve lige FBiH u Živinicama je odigran meč između domaćeg “Slavena” i ekipe “TOŠK” iz Tešnja. Ovo je za „topnike“ iz Živinica bio meč „godine“ u njihovoj borbi za opstanak u prvoligaškom društvu, a protiv sebe su imali izuzetno jaku i čvrstu ekipu TOŠK-a.

Veliko psihičko opterećenje bilo je prisutno u ekipi Slavena i to se je vidjelo na terenu od prvog minuta. Ulog je bio veliki, prijeko potreban trijumf, koji bi omogućio mnogo mirniji nastavak prvenstva domaćinima. No, s druge strane bila je ekipa iz Tešnja koja je i u ovom meču, iako nekompletna, pokazala o kakvoj kvalitetnoj i borbenoj ekipi se radi i koja je u par navrata napravila sjajne akcije i stvorila prilike za pogodak (Mujagić, Žižo, Nuhanović, Dacić…), a koje su završile za malo pored gola ili dobrim intervencijama golmana domaćih Sakiba Brezičanina.

Domaćin je poveo u 9 minuti lijepim pogotkom Mirela Ibrahimovića, poslije dobre akcije u kojoj su učestvovali Salihović, Mujkić, Gogić, a što je na kraju bio i konačan rezultat meča 1:0 za Slaven. Domaći igrači pokušavali su doći i do drugog pogotka, ali bez rezultata, jer su prilike koje su imali Hodžić, Salihović, Majdančić, Islamović,Todorović otišle u nepovrat, zbog nedostatka koncentracije u samoj završnici akcija, ali i dobrih intervencija golmana Asima Bošnjaka.

Ovom pobjedom Slaven je sakupio 26 bodova, trenutno zauzima 12 mjesto na tablici i sada je atmosfera u timu „bronhi“, mnogo lakše se diše i sigurno da ovaj trijumf ima ogromnu važnost, u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Strijelac „zlata“ vrijednog gola Mirel Ibrahimović, o meču rekao e sljedeće:

”Najvažnije je da smo pobijedili, osvojili tri vrlo,vrlo važna boda za našu ekipu. Pred nama je bio jak rival, ekipa koja može pobijediti svakog rivala, bez obzira gdje se igrao meč, i zato naš trijumf ima posebnu težinu. Bili smo psihički opterećeni važnošću ovog meča za nas, to se je vidjelo od početka, ali smo poslije vodstva zaigrali mnogo rasterećenije, pokušali doći i do drugog gola, ali naišli smo na razigranog protivnika koji nam je u par navrata ozbiljno zaprijetio. Sada smo u mnogo povoljnijem položaju, iako ima još dosta da se igra, slijedi nam grčevita borba za opstanak u ligi, svaki naredni meč je gotovo „kvalifikacijski“, ali svi u klubu-igrači, uprava, treneri i naravno naši vjerni navijači vjerujemo da imamo kvalitet da i dalje igramo u prvoj ligi FBiH”, izjavio je Mirell Ibrahimović.

tekma.ba/Rešad Mamela

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme