NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac Mirsad Selimović na kongresu kardiloga u Pragu

... | 27. Aprila 2017.
09:42
Kalesija Online

U Pragu u Češkoj ovih dana se u organizaciji EAS (European atherosclerosis society) kongres kardiologa na koji su pozvani i članovi Udruženja kardiologa BiH u kojem je i Kalesijac dr.Mirsad Selimović.

U okviru programa mladi kardiolozi BiH, učešće su uzeli i predstavili se putem plenarne i poster sesije, spec. dr. Mirsad Selimovic i dr. Irma Bijedić iz Tuzle kao i dr. Dražen Bogičević iz Zenice. Velika je stvar dobiti poziv za učešće i mogućnost da budete dio evropske kardiološke zajednice kada se svrstavamo u zemlje nad kojima se rijetko provode naučne smjernice obzirom na malu brojnost.

“Velika je stvar dobiti poziv za učešće i mogućnost da budete dio evropske kardiološke zajednice kada se svrstavamo u zemlje nad kojima se rijetko provode naučne smjernice obzirom na malu brojnost. Mi smo stoga tu da u najboljem svijetlu predstavimo BiH i da ukažemo drugim nacijama kako smo značajan subjekt evropske zajednice što potvdujemo svojim zalaganjem i aktivnostima koje provodimo”, kazao je za NEON Televiziju dr.Mirsad Selimović.

Mladi kardiolozi su posebno interesantni evropskoj zajednici, obzirom da se radi o ljudima koji tek treba da preuzmu nova naučna dostignuća i primjene ih u svakodnevnoj praksi, istakao je Selimović.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme