NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac Samir Vildić magistrirao u Turskoj

| 23. Januara 2017.
15:45
Kalesija Online

Bosna i Hercegovina, u post-ratnom periodu, tražeći svoje mjesto kako u regionalnom, tako i na globalnom planu, mnogo više potencijala je uspjela pronaći u ljudskom resursu nego u bilo kakvom drugom obliku prirodnih bogatstava. U tim resursima, Kalesija je uvijek pokazivala da njeni sinovi i kćeri posjeduju nemali potencijal, te bezbroj puta dokazivala da domovina može računati na ovaj dio sebe u izgradnji bolje budućnosti.

Tema ovog našeg članka je upravo jedan od tih resursa, Kalesijac Samir Vildić, čije uspjehe nastavljamo promovirati, vjerujući da svojom marljivošću i predanim radom predstavlja pozitivan primjer našoj omladini. Samir Vildić je u proteklim danima magistrirao na Fakultetu međunarodnih odnosa na državnom fakultetu u Bursi. To je već drugi magistrat ovog Kalesijca na njegovom studentskom putu, položen i završen u toku doktorskih studija na istom univerzitetu. Svestranost ovog našeg Kalesijca se ogleda upravo i na ovom polju. Naime, Vildić u isto vrijeme doktorira na Fakultetu Islamskih Nauka na Uludag Univerzitetu i pri kraju je doktorata.

Njegov magistarski rad je uknjižen kao bitan izvor za univerzitetsku biblioteku, omogućavajući kompetentan uvid u bosansko-hercegovačku politiku kroz detaljnu analizu vanjske politike Bosne i Hercegovine. Ovaj magistarski rad je trenutno dostupan na turskom jeziku pod naslovom “Struktura političkog sistema – Vanjska politika i uticaj političkog sistema na vanjsku politiku Bosne i Hercegovine”.

Samir Vildić je prije par mjeseci odlučio da se vrati u Bosnu i Hercegovinu i trenutno obnaša funkciju direktora fondacije BIGMEV, Centra za razvoj odnosa sa BiH.

Ovom prilikom gospodinu Vildiću želimo nastavak uspješnog rada kako na studentskom, tako i na poslovnom planu, ne sumnjajući u njegovu odanost i privrženost kraju odakle je svoje prve korake ka uspjehu i napravio.

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Promocija