NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijci Admir Karić i Mujo Mujkić izabrani u Glavni odbor Naroda i pravde

... | 29. Novembra 2021.
11:53
Kalesija Online

U subotu, 20.11. 2021. godine, u Domu mladih u Sarajevu održan je 1. Kongres političke organizacije Narod i Pravda (NiP).

Na Kongresu je izabrano rukovodstvo stranke, predsjednik, dva zamjenika predsjednika, šest potpredsjednika i Glavni odbor stranke.

Za predsjednika stranke izabran je Elmedin Konaković, a Kemal Ademović i Denis Zvizdić izabrani su za zamjenike predsjednika.

Danijela Pejćinović Kristić, Aida Terzić, Biljana Lazarević, Nermin Muzur, Nihad Omerović i Sead Trnovac su izabrani za potpredsjednike.

U Glavni odbor stranke izabrani su, između ostalih, Kalesijci, vijećnici u OV Kalesija Admir Karić i Mujo Mujkić.

” Zaista mi je čast, zadovoljstvo i privilegija ali i odgovornost biti dio ovako jednog tijela i biti rame uz rame sa eminentnim imenima u politici, kako mladim tako i starijim. Ono što mogu garantovati jeste da će se iz Kalesije čuti glas, da ćemo se zalagati za Kalesiju i druge općine odnosno gradove odnosno teme koje su vezane za bolje funkcionisanje. Suština našeg bavljenja politikom jeste da ćemo iznositi naše lokalne probleme. Najviše ću se zalagati za rješavanje problema mladih. Ovo je velika stvar za OO NiP Kalesija da su dva člana izabrana u Glavni odbor kao najveći organ stranke. Moram isto da kažem da nije bilo neregularnosti koje su se pokušale nametnuti kao tema u javnosti. Da jeste, ja bih lično reagovao bez obzira što sam izabran. ” kazao je Admir Karić.

Podsjećanja radi, preko 400 delegata iz cijele BiH učestvovalo u radu Kongresa.

Kongres je razmatrao i niz strateških dokumenata koji su jasno definirati stranačke politike, prioritete i način ostvarivanja istih u narednom periodu. Između ostalog, Kongres je razmatrao i usvojio Dekleraciju Naroda i Pravde, kao zvanični stav stranke po ključnim pitanjima. Deklaracija sadrži 31 poglavlje i uz uvodni dio ovaj dokument stranku definira kao stranku centra, državotvornu, multietničku, bosanskohercegovačke orijentacije. Kongres je razmatrao i dokument Programske orijentacije kao širi dokument koji obuhvata primarne oblasti programskog djelovanja Naroda i Pravde. Dokument sadrži dosta precizne pravce djelovanja, koji su numerisani po oblastima i ukupno ih je 253. Također, kongres je usvojio i Programsku platformu za mlade.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme