NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijci Edin Čivić i Amer Bešić uzet će učešće na turniru u Ulmu

... | 8. Januara 2019.
13:27
Kalesija Online

Škola mladih talenata Bosne i Hercegovine već šest godina radi na promciji bosanksohercegovačkog nogometa i talentovanih igrača . Škola mladih talenata koja okuplja dječake iz raznih klubova sa područja TK i ove godine uzet će učešće na turniru u Njemačkoj. Selekciju za odlazak na prestižni turnir u Ulm prošli su i dječaci iz Kalesije. Edin Čivić, nogometaš FK “Bosna” Kalesija i Amer Bešić iz FK “Proleter” imat će priliku ponovno zaigrati nogomet rame uz rame sa mladim nogometašima iz svjetski poznatih klubova.

Prema riječima trenera Šefika Imamovića dobrim igrama na turnirima predhodnih godina zaslužili su poziv organizatora i ove godine. Nadaju se da će uz podršku navijača sa tribina, Kalesijaca i Bosanaca koji žive u Njemačkoj, ostvariti dobre rezultate.

Učešće na evropskim turnirima veliko je iskustvo za mlade fudbalere a svakako i dobra podloga za profesionalno bavljenje nogometom.

Prvu utakmicu (prijateljsku) u Njemačkoj, nogometaši ŠMT BiH igraju 10.januara 2019.godine. Sa trenerom Imamovićem i mladim nogometašima razgovarali smo u emisiji “NEON Jutro”. Pogledajte video

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi