Kalesija 12°

Kalesijci tuzlanskoj ekipi SV MEDICUS donijeli titulu državnog prvaka u mininogometu; ostvaren plasman u Ligu prvaka u Rumuniji

Ekipa Studentskog vijeća “MEDICUS” iz Tuzle upisala se u historiju Mininogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostvarivši odličan uspjeh na svom prvom takmičenju. Osvojili su titulu državnog prvala i ostavrili plasman u Ligu prvaka, koja će se u septembru održati u rumunskom gradu Oradeu.

Za tuzlansku ekipu nastupalo je devet igrača iz Kalesije:  Semir Mujanović, Muamer Barčić,  Sanel Kulašević, Sadžid  Fazlić, Jasmin Imširović, Amir  Bajrić, Kasim Smajić, Tarik Smajić i Bedrdin Smajić. Osim njih, za SV Medicus nastupali su Ermin Muratović,  Edo Imširović, Adnan Ahmetović i kapiten Nermin Alibašić.

“Na Mininogometnu ligu u Tuzli smo se prijavili više zbog zabave, željeli smo dobru rekreaciju i bili bismo zadovoljni bilo kakvim rezultatom. Igrali smo lijepo, za sebe, dobri rezultati su dolazili i ostvarili smo plasman na završnicu ovog takmičenja i evo nas, na vrhu, sa pobjedničkim peharom Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u mininogometu. Moram čestitati i ostalim tuzlanskim ekipama Dekor, Virgin pulse i Proinstal / Wet – Bett. Žao mi je što utakmica protiv ekipe Proinstal / Wet – Bett nije bila u finalu jer bi to bio veliki spektakl i sigurno da ne bi bilo nezasluženo da dvije tuzlanske ekipe zauzmu prva dva mjesta”, kazao je Nermin Alibašić, kapiten ekipe.

U pretkvalifikacijama ekipa SV Medicus je pobijedila ekipu FK Čelik rezultatom 5 – 0, dok su u četvrtfinalu pobijedili ekipu Krajine rezultatom 5-2. U polufinalu su pobijedili u “gradskom derbiju” protiv ekipe Proinstal / WET BET nakon boljeg izvođenja penala.

Naslov prvaka osvojili su pobjedom u finalu protiv ekipe “Paja taxi” rezultatom 2-1. Ekipa SV MEDICUS je dobila priznanje za “Fair play” ekipu, a uz to za najboljeg igrača Prvenstva proglašen je mladi Sanel Kulašević, a za najboljeg golmana Sadžid Fazlić, obojica iz SV MEDICUS.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE