NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijci zaista uživaju u zimskim radostima: U Hrasnu Snješko Bijelić visok četiri metra

... | 14. Januara 2019.
11:10
Kalesija Online

U našu redakciju, ove zime, stiglo je mnogo fotografija od naših sugrađana koji vrijeme provode u uživanju na snijegu. U mnogim naseljima organizovano je noćno sankanje, grudvanja među najmlađima nije nedostajalo a kruna svega toga bili su i tradicionalni “Branjevački ski skokovi”. Bez Snješka Bijelića također nema pravog uživanja, pa smo dobili i veliki broj fotografija od ovog zimskog gosta u mnogim kalesijskim avlijama. Posljednje fotografije stižu nam iz Hrasna Gornjeg. Omer Team odnosno članovi kluba borilačkih vještina “Prison Break” napravili su Snješka visokog četiri metra.

“Jučer smo uživali na snijegu i uspjeli smo napraviti velikog Snješka. Najvažnije da smo se dobro zabavili i da smo bar na nekoliko sati ostavili telefone, računare, igrice. Drago nam je ako smo ove godine oborili rekord, a ako neko napravi većeg Snješka, mi ćemo ponovo biti u igri i praviti novog”-kroz smijeh kaže trener pomenutog kluba Ferid Hodžić.

Cilj je, ističe Hodžić, da svi bar na trenutak zaboravimo na probleme i uživamo u sadašnjosti. Ove godine mališani imaju sreće da tokom raspusta pada snijeg pa bi bilo šteta to ne iskoristiti. “I mi malo stariji moramo se potruditi da afirmišemo djecu da izađu iz kuće i vrijeme provode napolju, uživajući u djetinjstvu”.-dodaje trener pomenutog kluba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme