NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijka Armina Avdić sa Centrom “Koraci nade” na festivalu u Zaječaru

... | 13. Septembra 2018.
13:39
Kalesija Online

U Zaječaru je počeo treći po redu međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva pod nazivom: “Art Zona za sve”. Festival će trajati do petka.Tokom trajanja ovog jedinstvenog festivala u Srbiji, održavaće se razne radionice, kao i prezentacije i predstave u cilju razvijanja dečijeg i omladinskog stvaralaštva.

“Suština festivala je u upoznavanju učesnika i razmjeni iskustava, da vide da se suočavaju sa istim problemima koji ih vežu, ali i da imaju uspijeha. Mi smo još uvijek na nekom nivou prikazivanja njihovih potencijala i to nije dovoljno i mora još da se afirmiše. Za djecu sa smetnjama u razvoju ovaj festival mnogo znači“, istakla je Selena Ristić Vitomirović iz zaječarskog Dečijeg centra.

Učešće na ”ART ZONI ZA SVE’ uzet će i Centar ”Koraci nade”. Predstava „Vijesti TV Tuzlasnska so“ u kojoj su na satiričan način prikazali vesti sa izmišljene televizije ”Tuzlanska so”, osvojila je 2. nagradu na Međunarodnom dramskom festivalu ”Igri bez maski”održanom od 13-16.11.2017. u Skoplju. U predstavi glumi i Kalesijska Armina Avdić.

Armina  pohađa 9. razred OŠ “Kalesija”. Svojim pozitivnim stavom, osmjehom i pjesmom pokupila je simpatije školskih drugova, nastavnika ali i svih Kalesijaca. Na mnogim takmičenjima osvajala je zapažene rezultate.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme