NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijka Meliha Bureković dvadeset godina uljepšava nježniji spol neobičnim frizurama

... | 17. Novembra 2018.
19:33
Kalesija Online

Ljubav prema neobičnim frizurama, praćenju trendova, ekperimentisanje sa bojama, počela je još davnih devedesetih godina, a Melihina želja bila je da jednog dana otvori i svoj frizerski salon. Već dvadeset godina radi kao frizerka i nježniji spol uljepšava neobičnim, svečanim frizurama, ali i onim klasičnim, koje su uvijek u trendu. U salonu je bilo djevojaka koje su imale hrabrosti okušati se u ljubičastim i rozim nijansama, što je posebno raduje, jer voli frizure za koje treba hrabrosti da ih jedna djevojka “ponese”. Srednju školu završila je u Tuzli, a u rodnom gradu obavljala je praktičnu nastavu, gdje je nakon završene škole nastavila raditi.

„I danas učimo, uvijek je nešto novo i treba učiti, treba dosta vremena da bi se zanat ispekao”-kaže naša sagovornica, Meliha Bureković, te dodaje da je sve manja zainteresovanost mladih za ovaj zanat, kao i da sa slabim znanjem dolaze iz škola.

U svome salonu nudi razne tretmane, sve što je potrebno za njegu kose. Tretmani koji će pomoći da vaša kosa bude jaka i sjajna. Tu su tretmani keratinom, olaplex, te mnogi drugi koji će oporaviti vašu kosu i vratiti joj izgubljeni sjaj. Pored ovih tretmana tu su i redovne usluge šišanja, farbanja, feniranja, a sa nama je podijelila i šta je u trendu ove sezone.

“Ove sezone u trendu su svijetle boje i pramenovi”- kaže Meliha.

Frizerski salon posjećuju i muškarci, u posljednje vrijeme dosta vode računa o svoj kosi, mlađe generacije vole modernije frizure, dok stariji su ostali vjerni klasičnim frizurama.

Melika kaže da je jako sretna kada njene mušterije nakon jednog tretmana ponovo svrate u salon, jer zna da su zadovoljni urađenim tretmanom, a kako i ne bi bili kada u ovom frizerskom salonu vlada harmoničan odnos, uz smijeh i lijepu priču.

„Jedna mušterija koja nije odavde došla je u moj frizerski salon  i kaže i da mi niste dobro uradili frizuru, jako ste fini rado ću ponovo doći, što znači  da je jako bitno kakav pristup frizerka ima prema mušteriji”- ističe Meliha.

 

Ovom prilikom je istakla da u današnje vrijeme jednoj ženi treba dosta hrabrosti da pokrene svoj biznis. Ona je imala hrabrosti i da ostvari svoj djevojački san prije nekoliko mjeseci, kada je otvorila frizerski salon za žene i muškarce. Najveća podrška u ovom poslu je njena porodica. Kćerka je zainteresovana da i naslijedi zanat i već sada sa 11 godina redovno dolazi u salon, prati rad svoje majke, a tu su i zanimljive ideje koje Meliha rado posluša.

Priču o Melihi Bureković, frizerskom zanatu i njenim počecima moći ćete pogledati u jednoj od emisija “Super žena”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme