NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijka Selma Daljac šminkanjem ističe ono najljepše na ženi

... | 12. Juna 2019.
13:30
Kalesija Online

Kalesijka Selma Daljac nešto više od dvije godine bavi se profesionalnim šminkanjem odnosno uljepšavanjem pripadnica ženskog pola. Ideja o profesionalnom bavljenju, kaže Selma krenula je spontano.

“Prvo sam počela šminkati maturantice kod prijateljice u njenom frizerskom salonu jer je bilo vrijeme matura. Poslije sam već počela da šminkam i mladenke zbog kojih sam se baš morala više truditi jer ipak make up izgled za mladenke je nešto posebno i više zahtjevno od ostalih, tako sam zapravo vremenom postajala sve iskusnija i u samom šminkanju s obzirom na to da sam tada bila samouka, i da prije nego što sam se počela baviti šminkanjem nisam završila nikakvu edukaciju. Poslije nekoliko našminkanih klijentica odlučila da završim kurs šminkanja i steknem certifikat profesionalnog šminkera što sam i uradila” počinje svoju priču Selma Daljac.

Prisjetila se Selma i prve klijentice koju je dodatno uljepšala svojim umijećem sa četkicom. Kaže da je bila mnogo nervozna, ali sreća klijentice nakon šminkanja nikada neće zaboraviti jer joj je to bio motiv da se nastavi baviti ovim sada već poslom.
“Danas je realno velika zainteresovanost i potražnja za profesionalnim šminkanjem, što je za nas šminkere svakako dobra stvar, a i za djevojke i žene koje žele da za neku posebnu priliku izgledaju savršeno” kaže naša sagovornica.

“Ja se maksimalno potrudim da za svoje klijentice napravim opuštenu atmosferu i da njima bude što lakše i ugodnije tokom šminkanja tako da je uglavnom uvijek veselo. Koliko zahtjevno će biti našminkati drugu osobu zavisi isključivo od te osobe, prvenstveno od njenog oblika lica, oblika očiju, usana, ili tipa kože, i koju tehniku šminkanja želi, a zatim naravno i od njenog psihičkog stanja obzirom na to da 90% mojih klijentica nikada prije nije bilo na profesionalnom šminkanju i da im je to novo iskustvo, ali uvijek na kraju bude pozitivno što je meni posebno drago.” dodaje Selma

Vrijeme šminkanja zavisi od toga kakav izgled neko želi i koju tehniku, ali zavisi i od toga kako se osoba ponaša i koliko mirna može da bude tokom šminkanja. Uglavnom prosječno vrijeme jednog šminkanja, pojašnjava Daljac je od 45minuta do 1 sat.

” Voljela bih da jednog dana imam svoje mjesto za šminkanje, ali to ne bi bio kozmetički salon već makeup studio jer se ja bavim isključivo šminkanjem i nemam interesovanja za neke druge kozmetičke tretmane, i uz Božiju pomoć u budućnosti svakako planiram to ostvariti” kaže Selma Daljac koja je mnogim mladenkama i maturanticama uljepšala njihov dan jer svaka žena ukoliko joj se sviđa make up i njen izgled dosta je sretnija i puna samopouzdanja (žene znaju o čemu pišem 🙂 )

Naša sagovornica napravila je od svog posla pravu umjetnost, a šminka koju koristi učiniće da vaše lice izgleda besprijekorno u svakom trenutku. Prilikom svog rada, Selma koristi šminku koju kupuje kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu.

Ukoliko poželite sebi prištiti profesionalni make up, potražite Selmu Dljac putem njenog Facebook profila.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme