NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijke Fadila Mujkić i Emina Mešić na priprema sa ekipom SFK 2000 Sarajevo

... | 9. Jula 2019.
12:38
Kalesija Online

Fudbalski tereni, ustaljeno je mišljenje, namijenjeni su dječacima pa su se djevojčice naješće mogle vidjeti na zelenoj površini ali sa barbikama u rukama. Međutim da je mišljenje samo individualno mišljenje dokazale su dvije djevojčice iz Rainaca Gornjih koje su se igrale i na betonskim igralištima. Igrale sa loptom. Zajedno se igrale i maštale kao i njihovi drugari da postanu profesionalni fudbaleri odnosno fudbalerke. Mašta je postala stvarnost, drugarice iz djetinjstva danas su saigračice u najtrofejnijem ženskom nogometnom klubu u BiH, u SFK 2000 Sarajevo. U jednoj utakmici Emina je asistirala pri pogotku kojeg je postigla Fadila.

Fadila Mujkić i Emina Mešić ovih dana na pripremama su sa pomenutom ekipom na Bjelašnici. Tim Samire Hurem sedamnaest puta postao je prvak BiH. Također okitile su se titulom pobjednika KUP-a BiH. U novoj sezoni čeka ih i nova borba, a posebno ona u Ligi prvaka

Višestruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH u periodu od 7. do 13. augusta će biti domaćini kvalifikacijskog turnira u našem glavnom gradu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme