NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijska dijaspora i „Slatko ćoše“ organizirali prijem za učenike generacije

... | 22. Juna 2020.
09:15
Kalesija Online

Poznata kalesijska slastičarna, danas i restoran, „Slatko ćoše“, u saradnji sa bh-a dijasporom, organizirala je prijem za učenike generacije iz Kalesije, njihove roditelje i razredne stariješine. Druženju su prisustvovali: Amel Islamović – OŠ Tojšići (razredna Emina Alić), Amir Aščić – OŠ Vukovije (razredna Zerina Hodžić), Amila Zulić – OŠ Rainci (razrednik Senad Mešić), Emir Halilović – OŠ Memići (razrednik Samir Halilović), Hamza Hodžić -OŠ Kalesija (razredna Sabina Sinanović), Aida Mehanović – MSŠ Kalesija (razredna Enisa Mešić) i Elmir Hamzić – Medicinska škola- Tuzla. Pored učenika i razrednih stariješina druženju su prisustvovali i roditelji učenika generacije.

Tokom druženja učenici generacije su se bliže upoznali i razmijenili iskustva tokom školovanja. Značajan doprinos u organizaciji pružili su i naši sugrađani iz dijaspore koji su podržali druženje učenika generacije, njihovih roditelja i razrednika: Denis i Dina ZD Sofić (Njemačka) , Edita i Nedim Lokmić (Francuska), dok su pojedini željeli ostati anonimni: po tri sponzora iz Njemačke iz SAD i jedan iz Austije.

Fadil Bajrami (prosvjetni radnik), član porodice u čijem vlasništvu je slastičarna i restoran „Slatko ćoše“, kaže da je ovo način da se pokaže poštovanje i oda priznanje najboljim učenicima, koji su zbog objektivnih okolnosti bili spriječeni da dostojanstveno obilježe kraj osnovnog ili srednjeg obrazovanja.

 „Mi smo krizu izazvanu pandemijom koronavirusa iskoristili kako bi uvezali ljude iz dijaspore sa svojim najbližim. Naime, našim sugrađanima u inostranstvu smo omogućili da putem mobilne aplikacije naruče hranu i na taj način obraduju i iznenade svoje najdraže. U tom periodu stekli smo povjerenje kod tih ljudi, koji su podržali našu ideju da ugostimo učenike generacije. Osjetili smo potrebu da učenicima generacije, našim draguljima, nadoknadimo prazninu s obzirom da, zbog poznate situacije, nisu bili u mogućnosti da na dostojanstven način obilježe završetak škole, niti da proslave maturu. Da bi sve to upotpunili uključili smo roditelje i razredne stariješine. Druženje su podržali naši sugrađani iz dijaspore i drago mi je da su učenici, roditelji i razredne stariješine imali priliku da se na jednom mjestu druže i razmijene mišljenje“, rekao je Bajrami.

Roditelji i razredne stariješine učenika generacije su se zahvalili vlasnicima i uposlenicima slastičarnice i restorana „Slatko ćoše“ i našim sugrađanima iz inostranstva koji su finansijski pomogli ovo druženje.  Izrazili su očekivanja da će okupljanje učenika generacije na ovom mjestu postati tradicija u koju će se narednih godina uključiti i drugi relevantni subjekti i na taj način pokazati da podržavaju trud i zalaganje naših učenika.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme