NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Priznanja za članove “Golden Team” Kalesija

... | 16. Januara 2020.
21:54
Kalesija Online

Sportski savez TK-a u večeras je organizovao je tradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji se održava u kontinuitetu od 1994. godine.

Kalesijci su i ove godine ponijeli titulu najboljih, te su im uručena priznanja. Kalesijski šampion u kik boksu Huso Turić drugu godinu zaredom proglašen je jednim od najboljih u kategoriji juniora i seniora, te mu je uručeno priznanje za postignute rezultate u 2019. godini. Uz njega su još nagrađeni trener Senad Osmanović, kome je dodijeljeno priznanje za nauspješnijeg trenera, a priznanje za najuspješnijeg kadeta dobio je Zaim Kulanić iz kluba borilačkih sportova “Golden team” Kalesija.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2019. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, na sceni Velike sale BKC-a TK okupila je 42 nagrađena sportista, trenera, sportskih ekipa, te sedam zaslužnih sportskih radnika i kolektiva kojima su dodijeljana priznanja za postignute rezultate u prošloj godini.

Organizator, te Ocjenjivački žiri kojim je i ove godine predsjedavao Muhamed Avdić, zbog značajno manjeg broja nominacija koje su stigle iz kolektivnim sportovima, objedinio je nekoliko kategorija, te pokušao  dati na značaju svim sportistima koji su u 2019. godini postigli vrijedne rezultate.

– Od približno stotinu pristiglih nominacija najveći dio se odnosio na one iz pojednačnih sportova, koji u u 2019. godini ostvarili zaista značajne rezultate. U protekle dvije godine smo kreirali takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima, ali su oni u 2019. godini realno bili u drugom planu. Tako smo u cilju promocije najkvalitetnijih rezultata primat dali sportistima iz pojedinačnih sportova, objedinili neke kategorije i nagradili sve koji to zaslužuju – istakli su iz Izvršnog odbora manifestacije Izbora sportiste Tuzlanskog kantona.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport