NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijsko ljeto 2021: Koncert „Akustika“ za kraj manifestacije

... | 25. Avgusta 2021.
16:01
Kalesija Online

Kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 2021“ završava u subotu, 28. 08. 2021. godine. Ovogodišnju programski bogatu i sadržajnu manifestaciju završavamo nastupom Vokalno-instrumentalnog sastava „Akustiko“, sa kojim se družimo od 20:00 sati.

U protekla dva mjeseca realizirano je niz zapaženih aktivnosti, od samog otvaranja i nastupa eminentnih imena iz oblasti sevdalinke, preko nastupa sazlija i baštinika tradicionalne igre i pjesme, kulturno-vjerskih, sportskih, književnih i muzičko-scenskih aktivnosti.

Tako su se ovog ljeta kalesijskoj publici predstavili Ramiza Milkunić i Fatmir Sulejmani koncertom sevdaha; sa MIZ Kalesija realizirane su aktivnosti na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici i bajramska akademija na kojoj je gost bio Armin Muzaferaija; nastupili su i gosti iz Živinica – Udruženje sazlija „Sevdah“ i Gradski mješoviti hor; u saradnji sa GKUD Halisije realizirana je 12. smotra folkora; upriličeni su sadržaji za djecu – turnir u fudbalu, predstava „Izmislionica u selu Pričevac“ Teatra kabare Tuzla i animatori Miki klaun i Šarenko; realizirana 2. kalesijska biciklijada; odigrana pozorišna predstava „Bosanski špijun“ Gradskog pozorišta Živinice; održano veče izvorne pjesme i igre; postavljena izložba slika sa Kalesijske likovne kolonije KLIK 2020; sajam knjige; turnir u odbojci na pijesku.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Općini Kalesija i općinskom načelniku gospodinu Seadu Džafiću kao generalnom pokrovitelju, našim partnerima, institucijama i pojedincima, a posebnu zahvalnost upućujemo našim sugrađanima koji su nas svojim dolaskom podržali.

I ovoga puta pozivamo sve naše sugrađane na druženje u subotu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova koncert VIS „Akustiko“ održat će se u sali BKC-a. Ulaz je slobodan, uz poštivanje mjera prevencije širenja infekcije COVID-19.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Kalesija i općinski načelnik, gospodin Sead Džafić, a partneri su: NEON televizija, MIZ Kalesija, Turistička zajednica Kalesija, GKUD „Halisije“ Kalesija, KP „Komunalac“ Kalesija, JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija, MZ „Kalesija Centar, UM „Trik“,  udruženja žena „Ženo, majko, sestro“ i „Nijemi krik“, Sportski savez općine Kalesija, odbojkaški klubovi, BK Kalesija, Aktiv žena džemata Rainci Donji i druga neformalna udruženja građanki i građana.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave