NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kantonalno takmičenje iz matematike: “Međunarodna srednja škola iz Tuzle “pomela” konkurenciju

... | 18. Aprila 2015.
16:16
Kalesija Online

MSŠ Kalesija bila je danas domaćin Kantonalnog takmičenja za matematičare. Kada je u pitanju kategorijaprvih razreda prvo mjesto pripalo je Adilu Bataleviću iz Međunarodne srednje škole u Tuzli, drugo mjesto zauzela je Dženeta Kudumović iz iste škole dok je na trećem mjestu u ovoj kategoriji Erna Kovačević iz JU MSŠ Gračanica.

Kada su u pitanju takmičari drugih razreda prvo mjesto pripalo je Edisu Mašiću iz Međunarodne srednje škole iz Tuzle, drugo Jasminu Vićentijeviću iz iste ustanove dok je treće mjesto zauzeo Azur Đonlagić iz KŠC “Sveti Franjo” iz Tuzle.

Almedin Selimović učenik Međunarodne srednje škole iz Tuzle zauzeo je prvo mjesto u kategoriji trećih razreda, a na drugoj poziciji je Hajrudin Jupić iz iste ustanove, a treće mjesto pripalo je Lejli Hašimbegović iz MSŠ Gračanica.

U kategoriji četvrtih razreda prvo mjesto zauzeo je Mirza Arnaut iz Gimnazije “Dr.Mustafa Kamerić” iz Gračanice, drugo Ajla Nurkanović iz Gimnazije “Meša Selimović” iz Tuzle a treće Adnan Abdulahović iz MSŠ Teočak.

Zadovoljan postignutim rezultatima svojih učenika bio je i profesor Amir Muhmutović iz Međunarodne srednje škole u Tuzli čiji učenici su uzeli i najviše diploma, ali i prvih mjesta.

“Pa mi učenike pripremamo već šest mjeseci za ovo takmičenje i ja kao profesor sam prezadovoljan svime što su uradili i pokazali ovdje u Kalesiji. Nadam se da će ovakve rezultate ponoviti i na Federalnom takmičenju koje će biti održano uskoro”, govori nam Mahmutović.

Inače Mahmutović je uposlenik MSŠ Kalesijai predaje informatiku, a angažovan je i u Međunarodnoj srednjoj školi gdje drži časove matematike, a da znanje umije da prenese na učenike najbolji je primjer ovo takmičenje.

Kada je u pitanju MSŠ Kalesija u konkurenciji trećih razreda učenica Dina Osmanović zauzela je 31.mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Suada Imamović iz MSŠ Kalesija zeuzela je 18.mjesto.

Na Kantonalnom takmičenju učestvovalo je 28.škola,a iz svake kategorije prvih pet učenika steklo je pravo učešća na Federalnom takmičenju.

takmicenje1

takmicenje2

takmicenje3

takmicenje4

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme