NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kao trener u Njemačkoj Kalesijac Husein Mujanović proslavlja veliki uspjeh

... | 16. Maja 2023.
14:19
Kalesija Online

O Huseinu Mujanoviću iz Hrasna koji svoje snove ispunjava kao trener i medicinar u Njemačkoj pisali smo 2020. godine. Nakon skoro tri godine od pomenutog teksta, sretni smo što možemo ponovo pisati o čovjeku koji trudom, radom i željom za napretkom ostvaruje zacrtane ciljeve.

Naime, prije nekoliko dana Mujanović je sa ekipom koju trenira osvojio prestižni internacionacionalni turnir u fudbalu u Belgiji za uzrast U12/13. Također ekipa koju predvodi Kalesijac četiri kola prije kraja lige osvojila je prvo mjesto. Klub je kooperatvni partner njemačkog bundesligaša i prošlogodisnjeg osvajača Kup UEFA.

Sretne vijesti sa nama je podijelio Huseinov otac koji ne krije sreću zbog postignutih rezultata njegovog sina koji je nakon završenog fakulteta i nedostatka posla odlučio otići u Njemačku.

“On je dijete naše općine koje izborilo svoj put iz maloga sela u podnožju Majevice. Želim da naši dječaci i djevojčice vide da se može uspjeti u svijetu i kad se krene od nule. Želim da im ovaj uspjeh bude motiv da rade i ostvaruju svoje snove.” kaže Hasan Mujanović za NEON Televiziju.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport