NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ronaldova kapitenska traka na aukciji: Novac ide za liječenje dječaka Gavrila

... | 31. Marta 2021.
10:01
Kalesija Online

Kapitenska traka koju je nosio, pa bacio na travu, portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo u utakmici protiv Srbije u Beogradu, stavljena je na aukciju kako bi se prikupio novac za liječenje dječaka Gavrila Đurđevića.

Ronaldova kapitenska traka na aukciji zahvaljujući vatrogascu Đorđu Vukičeviću koji je bio uz korner zastavicu kada je Ronaldo bacio svoju kapitensku traku. Vatrogasac je nadređenog pitao da li je smije uzeti. Uz odobređenje uzeo je kapitensku traku i kako je kazao gostujući u emisiji Uranak na K1 televiziji znao je šta će uraditi s njom.

“Prije nego sam krenuo na posao, odnosno utakmicu na televiziji sam vidio apel za malog Gavrila. Rekao sam sebi ako nešto budem dobio na utakmici volio bih da to bude nešto da mogu pomoći dječaku” dodao je Vukičević.

Mama malog Gavrila zahvalila se vatrogascu prije svega što im je pružio nadu u ozdravljenje njihovog sina.  Šestomjesečni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca boluje od spinalne mišićne atrofije i kome je za liječenje potrebno dva i po miliona eura.

Podsjećanja radi,   Fudbalske reprezentacije Srbije i Portugala odigrale su u subotu neriješeno 2:2, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a utakmicu je obilježila kontroverzna situacija u finišu.

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobjedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da provjeri pošto na stadionu „Rajko Mitić“ nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio bijesan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi za terena, a poslije toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

Bez obzira na sve ova priča i kontraverzna situacija bi mogla imati sretan kraj a prije svega zahvaljujući vatrogascu koji nije, iako je mogao, traku ostavio za sebe. Sudeći prema dosadašnjoj vrijednosti kapitenske trake na aukciji, pomoći se može u liječenju ne samo Gavrila nego i drugih kojima je pomoć potrebna

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin