NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Katalonski Sport: Barcelona želi Pjanića pod svaku cijenu, važan je i na terenu i van njega

... | 7. Juna 2020.
12:24
Kalesija Online

U španskim medijima Miralem Pjanić je svakodnevna tema, a to nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to da se ime reprezentativca Bosne i Hercegovine dovodi u vezu s katalonskim velikanom – Barcelonom.

Tako katalonski Sport jutros piše kako Barcelona želi dovesti Pjanića pod svaku cijenu. Sport navodi kako su i trener Quique Setien i tehnički sekretar prvog tima Barcelone – Eric Abidal odlučni da dovedu Pjanića na Camp Nou.

Ne samo zbog njegovog stila igre, nego i zbog toga što misle da će Pjanićevo iskustvo biti izuzetno važno u pokretačkom dijelu ekipe – veznom redu i da je upravo to dio koji nedostaje Kataloncima. Treneri u Barceloni prema navodima Sporta također smatraju kako je Pjanić u prijestolnicu Katalonije trebao doći mnogo ranije.

Sport navodi da su Setien i Abidal toliko zainteresovani za Pjanićev angažman da je Barcelona spremna i platiti Juventusu za Pjanićeve usluge, iako se do sada govorilo praktično samo o razmjeni nogometaša. Sport navodi kako Setien i Abidal smatraju da Pjanić Barceloni neće donijeti prednost isključivo na terenu, nego da će zahvaljujući iskustvu koje ima biti odličan učitelj Riquiju Puigu, Aleni i drugim mladim nogometašima Barcelone. Vjeruju kako bi Pjanić bio izuzetno koristan i na terenu i van terena.

Sport ističe kako Pjanića nije trebalo mnogo nagovarati i da je on odavno spreman na dolazak u Barcelonu. Katalonci navode kako će reprezentativac Bosne i Hercegovine ukoliko dođe na Camp Nou imati vodeću ulogu u veznom redu Barcelone s De Jongom i Busquetsom.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport