NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Katedra fikha povodom Dana hidžaba

... | 16. Januara 2020.
14:23
Kalesija Online

Nakon što je završena kalendarska godina, analizirajući urađeno u protekloj godini, pripremaju se planovi rada za godinu koja je počela. Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija i u 2020. godini će nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima. Jedna od novih aktivnosti jeste Katedra fikha za žene koja će početi 31.januara u džamiji u Dubnici. Katedru će držati profesorica Azra Fazlović, a pomenuti datum za početak nove aktivnosti izabran je iz razloga što se 1.februar obilježava kao Dan hidžaba.

Osim pomenute aktivnosti, članice Asocijacije žena MIZ Kalesija, Dan hidžaba obilježit će i manifestacijom „Ti si kao biser, u Islamu čuvana“ koja će biti upriličena 8.marta. Pomenutom manifestacijom bit će obilježen i Dan žena. Manifestacija podrazumijeva reviju za pokrivene ali i žene koje ne nose hidžab.

Pored navedenog, u 2020. godini će se početi sa Školom hifza za starije (sura Jasin, zadnji džuz Kur'ana…), kao i Školom arapskog pisma za odrasle. Redovne godišnje aktivnosti (predavanja, radionice, izleti, iftari…) biće realizovane prema Planu rada. O aktivnostima Asocijacije žena MIZ Kalesija razgovarali smo u emisiji “NEON Jutro” sa predsjednicom Adisom Hodžić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi