NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

KK “Bosna” Kalesija imat će svoje predstavnike na turniru u Umagu

... | 3. Jula 2019.
07:55
Kalesija Online

Svijetska liga mladih karatista u Umagu i ove godine opravdala je epitet jednog od najjačih turnira u svijetu, 73 države i 2.686 takmičara.

KK “Bosna-Kalesija” će imati svoje predstavnike.

Amar Jahić,
Almina Halilović 
Ejla Hasanović i 
Amila Imamović.

Amar Jahić nastupa u konkurenciji borbe kadeti -70 kg. gdje je prijavljeno 94 takmičara. Amar je državni prvak i prvak mediterana, tako da očekujemo dobar plasman. Treba istaći da je Amar do sada nastupao u konkurenciji do 63 kg, te mu je ovo prvi nastup u novoj kategoriji.

Almina Halilović nastupa u konkurenciji borbe juniorke -53kg, gdje je prijavljeno 72 takmičarke. Almina je ove godine bila treća na državnom prvenstvu i treća na mediteranskom. A prošle godine u Umagu je zaustavljena u četvrtfinalu, nadamo se da će ove godine biti uspješnija i stići do medalje.

Ejla Hasanović nastupa u konkurenciji borbe djevojčice U14 + 47kg. gdje je prijavljeno 86 takmičarki. Ejla iako ima 12. godina bilježi dobre nastupe, viceprvakinja je Federacije BiH. Ovo je njeno prvo takmičenje svjetske lige. Tako da svaka pobjeda će biti dodatni motiv za ovu mladu takmičarku.

Amila Imamović nastupa u konkurenciji borbe juniorke -48kg, gdje je prijavljeno 39 takmičarki.
Amila je treća sa državnog prvenstva, a na mediteranskom je bila 5. I za nju je ovo prvi nastup na svjetskoj ligi.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti dio ove velike smotre karatista. Nama je čast što smo uspjeli omogućiti ovim mladim takmičarima da nastupaju i da nas ponosno prestavljaju u Umagu. Najveće zasluge za odlazak naših takmičara u Umag idu predsjedniku kluba Enesu Hasanović, kao i roditeljima koji su i najveća podrška svakog našeg nastupa”.napisano je na zvaničnoj stranici kluba.

Odlazak članova KK “Bosna” Kalesija na takmičenje podržao je i načelnik Općine Kalesija, Sead Džafić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport