NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Klanjana dženaza Tetki Zilhi, brojne Sarajlije oprostile se od velike humanitarke

... | 3. Oktobra 2021.
14:14
Kalesija Online

Danas je na sarajevskom mezarju Bakije klanjana dženaza Zilhi Šeti, poznatijoj kao Tetka Zilha i simbolu Narodne kuhinje Općine Stari Grad. Brojne Sarajlije okupile su se kako bi se oprostile od humanitarke koju su smatrali dobrom dušom glavnog grada.

Dženaza u naselju Faletići je započela u 14 sati, a tetku Zilhu na vječni počinak ispratio je veliki broj sugrađana, članova porodice i prijatelja.

Među onima koji su prisustvovali dženazi bio je i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao i bosanskohercegovački akademik Abdulah Sidran.

Tetka Zilha preminula je prije dva dana u 69. godini.

U Narodnoj kuhinji Stari Grad radila je od 1992. godine te je Sarajlije još od tada pamte po dobročinstvu i pružanju pomoći gladnim, starim i bolesnim.

Zilha je svoj posao nastavila raditi sve do nekoliko dana prije smrti, a nije prestajala raditi čak ni tokom pandemije koronavirusa.

Za svoj rad i humanost dobila je nekoliko nagrada – počev od Šestoaprilske nagrada grada Sarajeva, preko Međunarodne nagrade za dobročinstvo u Turskoj, priznanja dr. Mustafe Cerića, a 2003. godine je u izboru časopisa Žene bila je izabrana za Ženu godine.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika