NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Klub mladih mama: Predavanje na temu “Početak govorno jezičkog razvoja kod djece”

... | 29. Januara 2020.
11:30
Kalesija Online

U okviru novoformiranog “Kluba mladih mama” u subotu će održati predavanje na temu ” Početak govorno-jezičkog razvoja kod djece”. Na predavanju će roditelji moći zatražiti savjete, dobiti smjernice kako što efikasnije reagovati i poduzeti adekvatne mjere ukoliko kod djece primijete određene govorno-jezične poteškoće, te saznati kako bi se trebao odvijati razvoj govora i jezika kod djece.

“Cilj je skrenuti pažnju u ranom periodu kod djece na smetnje koje mogu se desiti u ranom djetinjstvu i kasnijim fazama”, kazale je predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene”, Hasmira Malić.

Foto: Ilustracija

Predavanje će biti održano u Gradskoj biblioteci Kalesija, a sve majke koje žele prisutvovati istom odgovore na pitanja koja se odnose na govorno-jezični razvoj kod djece će im dati bachelor logopedije i audiologije, Adelisa Mujkić. 

“Očekujemo da sve mlade žene, majke da će biti slobodne da nam sugerišu na teme sa kojim se one susreću kada je u pitanju odgoj djece kao i psihičko-fizički razvoj djece”.

Završen je drugi ciklus kursa šivenja koji je organizovan od strane Udruženja “Snaga nezavisne žene” Kalesija, pa će u subotu polaznicama biti dodijeljeni i certifikati. Kurs je trajao šest mjeseci.

“Certifikate izdaje edukativni centar koji ima zakonsku osnovu da ih izdaje, te žene mogu pri apliciranju na radna mjesta priložiti taj dokument kao validan, koji se može dodati dodatno za pronalazak posla”.

Udruženje “Snaga nezavisne žene” Kalesija već priprema nove projekte, promocije i predavanja, pa će uskoro početi i trećim ciklusom šivenja.Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme