NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Komemoracija Salki Bukvareviću u Tuzli: Bio je istinski patriota, BiH je nosio u duši

... | 1. Avgusta 2020.
14:59
Kalesija Online

Nakon Sarajeva komemoracija federalnom ministru za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću, koji je preminuo protekle srijede, održana je i u Tuzli.Komemoracija je održana u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Tuzli gdje je Bukvarević ranije obnašao funkciju direktora, a neposredno prije početka građani su se upisali i u knjigu žalosti.

Komemoraciji su prisustvovali Bukvarevićevi članovi uže porodice, prijatelji, članovi izvršne i zakonodavne vlasti iz Tuzlanskog kantona, federalni parlamentarci te stranačke kolege, poštujući sve higijensko-epidemiološke mjere.

Tom prilikom je poručeno da je Bukvarević bio istinski patriota koji je Bosnu i Hercegovinu nosio u svojoj duši.

“Iznenadila nas je smrt našeg saborca Salke, nestao je za sedam dana i ne možemo se pomiriti s tim da je preselio na onaj bolji svijet. Posljednjih šest godina smo intenzivno radili vezano za rješavanje pitanja boraca. Bio je dobra duša, uvijek veseo i raspoložen, suretljiv i osoba s kojom ste uvijek mogli razgovarati o bilo čemu. Uvijek je želio pomoći, nikada se nije izmicao od problema. Bio je pravi patriota koji je BiH volio i u duši nosio”, kazao je predsjednik Udruženja boraca Crni labudovi Avdo Subašić.

Dirketno u kontaktu sa Bukvarevićem proteklih godina bili su i članovi Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona. Ističu da je teško naći adekvatno rečenicu s kojom bi povezali sve ono što je Bukvarević uradio za BiH, od dana kada se uključio u njenu odbranu pa sve do trenutka kada je preselio na bolji svijet.

“Sve je radio za dobrobit ljudi koji su odbranili i sačuvali BiH. Neka mu je rahmet duši i neka mu dragi Allah podari ono što zaslužuje, a mi borci smatramo da on zaslužuje džennet”, naveo je Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK.

Kao što je poznato, Bukvarević je preminuo protekle srijede na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je usljed komplikacija nakon infekcije koronavirusom prikljućen na respirator.

Bukvarević će danas biti sahranjen u haremu Džindijske džamije u Tuzli.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika