NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kompletan Gradski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice napustio stranku

... | 17. Marta 2023.
20:01
Kalesija Online

Gradski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice na zvaničnoj stranici oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Gradski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice sa Asocijacijom mladih i Asocijacijom žena, donio je jednoglasnu odluku o kolektivnom istupanju iz redova Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Gradski savjet SBiH Živinice na čelu sa predsjednikom Asmirom Hasićem bio je jedan od najjačih Općinskih/ Gradskih savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju, pored velikog broja članova i simpatizera, Stranka za BiH u Živinicama ostala je i:
bez 4 vijećnika u Gradskom vijeću Živinice
( Adem Ferizović, diplomirani medicinski tehničar.Sejfo Muharemović, diplomirani inženjer mašinstva. Nedim Klapić, diplomirani inženjer mašinstva. Salih Mumić, diplomirani inženjer elektrotehnike).

– bez 2 poslanika u Skupštini TK (Asmir Hasić, diplomirani inženjer mašinstva i Emir Salihović, diplomirani medicinsko-laboratorijski inženjer).

-bez ministrice u Vladi TK ( Anela Ajšić – diplomirani inženjer građevine). Oni će ubuduće djelovati kao nezavisni politički subjekti!

Isto tako, iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu istupa i jedini vijećnik SBiH Lukavac i predsjednik Gradskog savjeta SBiH Lukavac Mehmed Bikodušić sa velikim dijelom članstva, kao i jedini vijećnik SBiH Tuzla i predsjednik Glavnog odbora SBiH Zoran Jovanović.

Ovim činom sa današnjim datumom, Stranka za BiH prestaje biti parlamentarna u Skupštini TK, Gradskom vijeću Živinice, Gradskom vijeću Lukavac i Gradskom vijeću Tuzla, a kako su naveli za ovakvu odluku mnogo je razloga o kojima će se tek saznati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika