NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Komšić: Dodik žrtvuje Tegeltiju, nema mandatara bez dostavljanja ANP-a

... | 23. Avgusta 2019.
17:15
Kalesija Online

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Klix.ba je potvrdio da će sjednica u utorak na zahtjev Milorada Dodika biti održana o imenovanju mandatara za Vijeće ministara, ali da on to neće podržati bez usvajanja ANP-a. Željko Komšić je izjavio za Klix.ba da neće glasati za mandatara prije nego što se dostavi ANP.

“Postupat ću po zakonu, poštujući ranije usvojene odluke Predsjedništva BiH, a koje se u ovom konkretnom slučaju tiču NATO integracija. Prema tome, sjednica će biti kad se ispune zakonski uvjeti za to. Ponavljam, onakvim stavom, Dodik žrtvuje Tegeltiju”, rekao je Komšić.

Radi se o sjednici koja je prvobitno trebala biti 20. augusta, ali je izglasano da se tada otkaže. Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović ranije su jasno poručili da neće podržati imenovanje Tegeltije bez usvajanja ANP-a.

Ipak, Dodik sada ponovo traži sjednicu nakon što su CIK, SIPA i OSA izvršili provjere Zorana Tegeltije i utvrdili da zakonski ispunjava uvjete za imenovanje, odnosno da ne postoje zakonske prepreke.

Ukoliko dođe do izjašnjavanja članova Predsjedništva BiH o Zoranu Tegeltiji, a Komšić i Džaferović ostanu pri ranijim stavovima, kao i Dodik u vezi ANP-a, evidentno je da Dodik žrtvuje Zorana Tegeltiju čije će imenovanje biti zvanično odbijeno i on više neće moći biti kandidat.

Izvor: klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika