NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Koristite ga za salatu, a niste znali da njime možete da izbijelite zube za jedan dan

... | 23. Februara 2018.
13:49
Kalesija Online

Nažalost, profesionalno izbjeljivanje zuba je veoma skupo. Zato, ako imate malo strpljenja, odnosno ne žuri vam se da baš istog dana imate zube bijele kao snijeg, probajte ovaj narodni recept za biserno bijeli osmijeh.

Sve što vam je potrebno jeste jabukovo sirće. U pitanju je namirnica koja ne samo da izbjeljuje zube, već sa njih skida uporne mrlje (čak i one od duhana), a pritom i osvježava dah.

Međutim, zbog svoje jačine, jabukovo sirće ne smije da se koristi koncentrovano, već je dovoljno razblažiti jednu supenu kašiku u čaši vode.
Najprije uzmite manji gutljaj dobijenog rastvora i njime dobro isperite usta, pa ispljunite. Potom, zamočite u čašu četkicu, pa istrljajte zube kao da ih perete pastom za zube. Još malo ispirajte usta tečnošću i na kraju dobro isperite vodom.

Već nakon prvog puta, primetićete da su vam zubi barem za nijansu-dvije bjelji, dah svježiji, a usta čistija nego ikada prije.

Ovaj tretman za izbeljivanje zuba koristite najviše jednom u dva dana, kako ne biste agresivnim trljanjem oštetili zubnu gleđ.

Izvor: magazin.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin