NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Krajnje je vrijeme da Kalesija dobije dvoranu kakvu zaslužuju naši sportisti

... | 14. Januara 2021.
15:32
Kalesija Online

U petak, 15. januara, u 18,00 sati, u galeriji BKC-a, održat će se okrugli sto o temi  „Perspektive razvoja kalesijskog sporta sa posebnim osvrtom na završetak gradnje sportske dvorane“. Organizatori okruglog stola su BKC i Sportski savez općine Kalesija

U pripremi okruglog stola, u dogovoru sa predstavnicima sportskih klubova, zauzet je stav da se neće baviti onim što je do sada bilo kada je riječ o gradnji dvorane.

– I od svih učesnika ćemo tražiti da se ne osvrću na ono što je bilo. To može, ako treba, biti predmet razgovora na nekim drugim mjestima. Ono što nas interesuje jeste da utvrdimo da je završetak gradnje dvorane prijeko potreban sportistima i rekreativcima i da treba biti priritet u radu Općinskog vijeća Kalesija i općinskog načelnika. Sportisti će tražiti od načelnika i vijećnike, te naših predstavnika u višim nivoima vlasti, i izvršne i zakonodavne, da učine sve kako bi se obezbijedila sredstva za završetak radova, i u općinskom i kantonalnom, i entitetskom i državnom budžetu, kazao je Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Predsjednik Sportskog saveza Besim Mešić vjeruje da kod svih Kalesijaca postoji raspoloženje da se ovoj zadaći pristupi na najozbiljniji način.

– Sportski savez će u ime svih sportista stalno ovu priču da drži otvorenom. Krajnje je vrijeme da Kalesija dobije dvoranu kakvu zaslužuju naši sportisti, kazao je Mešić, dodajući da od učesnika očekuje da se ne rasplinjuju u diskusijama, već da u najkraćem daju svoj osvrt, rekao je Besim Mešić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme