NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kvalitetniji uslovi za bolje obrazovanje u JU OŠ “Tojšići”

... | 11. Septembra 2019.
09:27
Kalesija Online

U novoj školskoj godini uslovi izvođenja nastave u JU OŠ “Tojšići” u centralnoj i područnim školama značajno su poboljšani zahvaljujući saradnji škole sa Humanitarnom organizacijom “Budi dio hajra” iz Švedske i  Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Naime, Humanitarna organizacija “Budi dio hajra ” na čelu sa Merjemom Jašarević i volonterima istoimene organizacije Nedžadom i Medihom Mujanović kao i ostalim volonterima koji su dali svoje učešće renoviralo je Područnu školu u Kikačima pri čemu je zamijenjena kompletna stolarija, podovi, unutarnja toplotna izolacija, nove table, led rasvjeta i još mnogo toga.

Projektom koji je škola uputila prema Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona sredinom ove godine obezbijeđena su sredstva i projekat je uspješno završen te je izvršena sanacija i utopljavanje objekta te zamjena kompletne stolarije u Područnoj školi “Hrasno Donje” čime su stvoreni uslovi za kvalitetniji rad.

U toku je izrada projekta za sanaciju Područne škole u Seljublju koja je također u lošem stanju. U toku su razgovori i kontakti sa humanitarnom organizacijom iz Austrije koja je spremna podržati ovaj projekt. Fotografije objekata prije i poslije sanacije možete pogledati u prilogu.

U saradnji sa  roditeljima  i volonterima iz Hrasna Donjeg dogovorena je izgradnja trotoara koji su bili dotrajali i uklanjanje borova koji su predstavljali opasnost za učenike kao i uređenje školskog igrališta s obzirom da taj dio nije mogao proći kroz projekat energetske efikasnosti i nije mogao biti finansiran iz tih sredstava. Volonteri, učenici i roditelji su se uključili u taj dio projekta koji još uvijek traje i na čemu im se zahvaljujemo i pozivamo na dalje zajedničko djelovanje.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme