NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Lijepa priča iz Udruženja PREC: U Dubravama Gornjim otvorena šivaona u kojoj će svakodnevno raditi 5 žena

... | 17. Novembra 2021.
12:34
Kalesija Online

Bajrić Mevlida članica je Udruženja PREC već dvije godine. Bez prethodnog znanja u pomenutom Udruženju krenula je na kurs šivenja. Danas Mevlida sama šije za sebe, svoju porodicu i prijatelje. Zahvaljujući kursu šivenja samostalno šije i Mirzeta Brđanović koja je u Udruženju PREC od 2016.godine.

Mirzeta i Mevlida danas su prisustvovale otvaranju šivaone u Dubravama Gornjim koja je projekat Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice. U šivaoni će svakodnevno raditi 5 žena od 10:00 do 13:00 sati.

” Izrađivat će odnosno šiti sve ono što je potreba zajednice. Bitno je napomenuti da smo kroz kurs šivenja obučili 120 žena. Nadam se da ovo neće biti posljednja mjesna zajednica u kojoj ćemo otovoriti šivaonu.” kazao je predsjednik Udruženja PREC Almir Dedić.

Žene koje su prošle kroz kurs šivenja stekle su dovoljno znanja da će moći samostalno raditi i zarađivati ali i moći aplicirati na StartUp projekte Grada Živinica.

Naše sagovornice Mevlida i Mirzeta saglasne su da osim što će doprinositi kućnom budžetu ovo je vrlo značajno za razvoj ličnosti, za samopouzdanje.

Više pogledajte u prilogu kojeg emitujemo večeras u okviru dnevne informativne emisije NEON Info.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika